reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
16
sivas360 Genel MHP Lideri Bahçeli'den önemli açıklamalar

MHP Lideri Bahçeli'den önemli açıklamalar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

MUHABİR: Haber Merkezi

MHP Lideri Bahçeli'den önemli açıklamalar

Ankara'daki çalışmalarını sürdüren Bahçeli, TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada özellikle dış politika, küresel güç dengeleri ve Türkiye'nin uluslararası konumu hakkında mesajlar verdi.

"Türk milletine biçim verecek terzi daha doğmamıştır" ifadelerini kullanan Bahçeli, Türkiye'nin kendi kararlarını kendisinin alacağını vurgulayarak, "Avrupa Türkiye'ye istikamet çizemez" dedi.

"Zirve Fotoğrafları Güç Dengelerini Gösteriyor"

Dış politikadaki gelişmelerin yalnızca açıklamalarla değil, liderlerin tutumları ve uluslararası toplantılardaki görüntülerle de okunması gerektiğini belirten Bahçeli, bazı zirve fotoğraflarının uzun raporlardan daha fazla anlam taşıdığını söyledi.

Bahçeli, devletler arasındaki güç ilişkilerinin zaman zaman küçük görünen açıklamalarla ortaya çıktığını ifade ederek, uluslararası gelişmelerin bu perspektifle değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

G7 Zirvesi Eleştirisi

Fransa'da düzenlenen G7 Zirvesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, toplantının gündeminde küresel ekonomi, Ukrayna savaşı, enerji güvenliği ve düzensiz göç gibi birçok başlığın bulunduğunu söyledi.

Bahçeli, ABD Başkanı Donald Trump'ın zirvede kullandığı "Patron benim" sözlerine de değinerek, bu ifadenin küresel güç dengeleri açısından dikkat çekici olduğunu savundu.

G7 masasındaki ilişkilerin, Batı dünyasındaki güvenlik dengelerini ve ülkeler arasındaki bağımlılıkları ortaya koyduğunu belirten Bahçeli, ortak değer söylemlerinin arkasındaki güç mücadelesine dikkat çekti.

MHP lideri, Türkiye'nin kendi iradesiyle hareket eden güçlü bir devlet olduğunu belirterek konuşmasını sürdürdü.
 

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...