Erzurum’da Aniden Bastıran Sağanak Trafiği Kilitledi: Erzurum-Bingöl Yolunda Sel Dehşeti!
Erzurum’da yaklaşık yarım saat süresince fırtına ile birlikte etkisini gösteren şiddetli sağanak yağış, kent genelinde yaşamı olumsuz etkiledi. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşarken, ana arterlerde oluşan su birikintileri nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi.
Sağanak yağış nedeniyle ana yollar ve kavşaklar adeta göle dönerken, trafikte ilerlemeye çalışan sürücüler zorlu anlar yaşadı. Bazı araç sahipleri su birikintilerinin içinden geçmeye çalışırken, bazı sürücüler ise yola devam edemeyerek aracını güvenli noktalara çekti.

Erzurum-Bingöl Yolunda Sel Meydana Geldi
Sağanağın en yoğun hissettirildiği noktalardan biri de Erzurum-Bingöl kara yolu Çirişli mevkii oldu. Bölgede aniden bastıran kuvvetli yağış sonrası dağlardan inen sular sele dönüşerek kara yoluna aktı. Sel suları nedeniyle güzergahtaki araç sürücüleri yolda ilerlemekte büyük güçlük çekti.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nden Şiddetli Yağış Uyarısı
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelerde, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği belirtildi.
Yağışların bölge genelinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yetkililer şu olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı:
- Ani sel ve su baskınları,
- Heyelan ve toprak kayması riskleri,
- Ulaşımda yaşanabilecek aksamalar,
- Yıldırım düşmesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar.