Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'a yönelik saldırılardan üzüntü ve endişe duyuyoruz
Programa, Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Teşkilatı da tam kadro katıldı.
Konuşmasında bölgesel gelişmelere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarından derin üzüntü duyduklarını ifade etti. Erdoğan, bölgede yaşanan gerilimin diplomasi yoluyla çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, “Komşumuz İran’a yönelik saldırılardan büyük endişe duyuyoruz” dedi. Ayrıca uzun süredir taraflar arasında güven bunalımının aşılması için yoğun diplomatik temaslar yürüttüğünü, ancak istenilen sonuçların alınamadığını belirtti.
Ramazan’da Dayanışma Mesajı
Ramazan ayının yardımlaşma ve dayanışma ruhunu hatırlattığını söyleyen Erdoğan, Türkiye genelinde belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının ve hayırseverlerin yardım faaliyetlerini artırdığını belirtti. Teşkilat mensuplarına seslenen Cumhurbaşkanı, saha çalışmalarının önemine dikkat çekerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.
“Mazlumların Yanındayız”
Türkiye’nin her zaman mağdur ve mazlum toplumların yanında olduğunu ifade eden Erdoğan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Türk Kızılay ve Türkiye Diyanet Vakfı gibi kuruluşların uluslararası yardım faaliyetlerine devam ettiğini söyledi.
Erdoğan, Pakistan ve Afganistan gibi bölgelerde yaşanan insani sorunlara da dikkat çekerek Türkiye’nin yardım politikalarını sürdüreceğini ifade etti.
“Barış ve Diplomasi Önceliğimiz”
Bölgenin yeni bir çatışma sürecine sürüklenmesini istemediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin her koşulda barış, istikrar ve kardeşlik ekseninde hareket etmeye devam edeceğini söyledi. Sorunların çözümünde diyalog ve diplomasi vurgusu yapan Erdoğan, uluslararası aktörlere sağduyu çağrısında bulundu.
Genel Değerlendirme
İftar programı, Türkiye’nin bölgesel gelişmelere yönelik diplomatik duruşu ile iç siyasette birlik ve dayanışma mesajlarının öne çıktığı bir platform oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilat çalışmalarının önemine vurgu yaparak Ramazan ayının manevi atmosferine dikkat çekti.