reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Genel 27 günlük bebek sünnet sonrası öldü! Acılı baba doktoru suçladı: Oğlumu ölüme terk etti

27 günlük bebek sünnet sonrası öldü! Acılı baba doktoru suçladı: Oğlumu ölüme terk etti

MUHABİR: Haber Merkezi

27 günlük bebek sünnet sonrası öldü! Acılı baba doktoru suçladı: Oğlumu ölüme terk etti

İstanbul’da 27 günlük Zahit Şahin, sünnet edildikten bir gün sonra yaşamını yitirdi. Ailesi, ihmalkarlık iddiasıyla şikayette bulunurken, doktor hakkında “taksirle ölüme neden olma” suçlamasıyla iddianame düzenlendi.

Ali Ablay’ın aktardığına göre, Zahit Şahin 15 Ekim 2022 tarihinde Fatih’te özel bir muayenehanede sünnet edildi. Eve döndükten kısa süre sonra bebekte kanama başladı. Aile, defalarca muayenehaneye başvurmasına rağmen çözüm bulamadı.

Sünnetin bir gün ardından durum ağırlaşan bebek, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İhtisas raporunda doktorun hatalı uygulamalarına işaret edilirken, soruşturma izni doktor hakkında 1,5 yıl sonra verildi. Zahit Şahin’in ölümüne ilişkin ilk duruşma ise 3,5 yıl sonra İstanbul Adalet Sarayı’nda görülecek.

Babanın tepkisi sürüyor
NTV’ye konuşan baba Fatih Şahin, sürecin yıllardır ilerlemediğini ve doktorun çalışmalarına devam etmesine tepki gösterdi. Oğlunun müdahaleden 30 dakika sonra kalbinin durduğunu ifade eden Şahin, “Muayenehaneden bizi geri gönderdiler. O an oğlumun öleceğini bildiğini düşünüyorum. Oğlumu kasten ölüme terk etti” dedi.

Şahin, son gelen ihtisas raporuna dikkat çekerek, “Sünnet sonrası kanamanın doktor tarafından yeterince kontrol edilmediği ve ihmalkârlığın belgelerle ortaya konduğu raporla sabittir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...