reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Ekonomi Yozgat’ın ihracatı 122 milyon dolara ulaştı

Yozgat’ın ihracatı 122 milyon dolara ulaştı

Yozgat Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Taylan Alakoç, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) üretim yerlerine göre ihracat verilerini hesaplamaya başlamasıyla birlikte Yozgat’ta 55 milyon dolar olan ihracat rakamının 122 milyon dolara yükseldiğini söyledi.

Yozgat Sanayi ve Ticaret Odası’nda ilçe oda başkanlarının ve ORAN Kalkınma Ajansı’nın da katılımıyla Ekonomi Bülteni Tanıtım Toplantısı düzenlendi. Toplantıda ORAN Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Doğu Sezen gerçekleştirdiği sunumda TÜİK verilerine göre üretim yerleri dikkate alınarak hesaplanan ihracat istatistiklerine yönelik bilgi verdi.

Yozgat Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Taylan Alakoç ise Türkiye İstatistik Kurumu’nun faaliyet illerine göre ihracat verilerini açıkladığını belirterek Yozgat ihracatının 122 milyon dolara ulaştığını söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) üretim yerlerine göre ihracat verilerini hesaplamaya başlamasıyla birlikte ihracatta, Yozgat’ın gerçek yerini ve değerini gördüklerini de ifade eden Alakoç, “Bu veriler Yozgat merkez ve ilçelerimizin toplam verileridir. Bugüne kadar gerçek ihracat rakamımızı ortaya çıkaramıyorduk. TÜİK rakamlarına göre ihracat verilerinin yıllık en yüksek 55 milyon dolara ulaştığını görebilmiştik. Şu an TÜİK üretim yerlerine göre verileri hesaplamaya başladı. Üretim yerlerine göre hesaplama başlayınca bizim İstanbul, Ankara, Çorum, Samsun ve Mersin’den çıkan ihracat ürünlerimiz ilimizde değerlendirilmeye başlandı. Bu da 2023 itibariyle 122 milyon dolara tekabül etti. İlimiz bazında Yozgat’ın ekonomik durumunu iyi görüyorum. İleriye dönük daha yüksek rakamlar göreceğiz. İhracat rakamımızı net olarak iller bazında gördüğümüz zaman belki de Gümrük Müdürlüğünü de buraya getirebileceğiz. Bunun da takipçisi olacağız” dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...