reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Ekonomi Tokat'ın Pazar İlçesinde İlk Sorgum Sudan Otu Melezi Hasadı Başarıyla Gerçekleşti

Tokat'ın Pazar İlçesinde İlk Sorgum Sudan Otu Melezi Hasadı Başarıyla Gerçekleşti

Tokat'ın Pazar ilçesinde, Taşlık köyünde yaşayan çiftçi Seyfi Yatkın, kentte ilk kez denenen sorgum sudan otu melezi üretiminde başarılı bir hasat dönemi gerçekleştirdi. Nisan ayı ortalarında ekilen bitkinin ilk yeşil ot biçimi, 16 Temmuz'da yapıldı. Buğday hasadının ardından, yeniden ekilen sorgum sudan otu melezi için ikinci hasat dönemi de başarıyla tamamlandı.

KAYNAK: İHA

Tokat’ın Pazar ilçesinde yaşayan bir çiftçi, kentte ilk kez denenen sorgum sudan otu melezi üretiminde başarılı bir hasat dönemi gerçekleştirdi.

İlçeye bağlı Taşlık köyünde çiftçi Seyfi Yatkın tarafından ilk kez üretimi yapılan sorgum sudan otu melezi, başarılı bir hasat dönemi geçirdi. Nisan ayı ortalarında ekilen bitkinin ilk yeşil ot biçimi 16 Temmuz’da gerçekleştirilirken, buğday hasadının ardından ikinci ürün olarak yeniden ekilen sorgum sudan otu melezinin ikinci hasadı da yapıldı. Hasat, Pazar İlçe Kaymakamı Ömer Niğdelioğlu, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Ümit Ok ve teknik personellerin katılımıyla yerinde incelendi. Üretici Seyfi Yatkın, bitkiden elde ettiği verimden çok memnun olduğunu ve bu ürünün yaygınlaştırılarak bölge ekonomisine katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Ekimi yapılan sorgum sudan otu melezinden dönüm başına 7 ton verim alındı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...