reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Ekonomi Talas Harman Mahallesi 62 Evler Sitesi'nde Kentsel Dönüşüm Hızlanıyor! Depreme Dayanıklı 66 Daire Yıkılıyor!

Talas Harman Mahallesi 62 Evler Sitesi'nde Kentsel Dönüşüm Hızlanıyor! Depreme Dayanıklı 66 Daire Yıkılıyor!

Talas'ta kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Harman Mahallesi'nde bulunan 62 Evler Sitesi'nde 11 bloktan oluşan ve toplamda 66 daireyi kapsayan yıkım çalışmaları başladı. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, kentsel dönüşümün önemini vurgulayarak, "Depreme hazır olmak için dirençli binalar yapmak gerekiyor. Bunu da kentsel dönüşümle sağlayabiliriz" dedi.

KAYNAK: İHA

Talas Belediyesinin ilçedeki yapı stokunu yenileyerek daha güvenli ve modern yaşam alanları inşa etmek amacıyla başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Talas Harman Mahallesi’nde 6 bin 524 metrekare alanda 11 bloktan oluşan 66 dairenin yıkımı gerçekleştiriliyor.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, şehirleri depreme hazırlıklı hale getirmek zorunda olduklarını kaydederek,

“Talas’ta kentsel dönüşüme büyük önem veriyoruz. Çünkü biliyoruz ki depreme hazırlıklı olmak dirençli binalar yapmaktan geçiyor. Dirençli binalar da kentsel dönüşümle mümkün oluyor. Devletimiz ve belediyelerimiz bu konuda olağanüstü çabalar gerçekleştiriyor. Şimdi de Talas’ın en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Harman Mahallesinde 62 Evler Sitesindeki 11 bloğun yıkımına başladık. Kısa sürede yıkarak yerine dirençli ve güvenli binalar yapacağız”

dedi.

Kentsel dönüşüm alanında yaptıkları çalışmaları da özetleyen Başkan Yalçın,

“İlçemizde 48 farklı noktada kentsel dönüşüm çalışması devam ediyor ve şu ana kadar 2 bin 355 konutun yıkımını gerçekleştirdik. Bu kapsamda daha önce yıkımı yapılarak yeniden inşa edilen 96 binada 3 bin 659 konut ve 375 iş yerini de hak sahiplerine teslim ettik”

diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...