reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Ekonomi Sivas'ta Bir İlk: Dijital Kurban Pazarı Kuruldu! Artık Kurbanlıkları Evden Çayınızı Yudumlarken Seçebilirsiniz!

Sivas'ta Bir İlk: Dijital Kurban Pazarı Kuruldu! Artık Kurbanlıkları Evden Çayınızı Yudumlarken Seçebilirsiniz!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Sivas'ta bir ilk gerçekleşti! Bir işletme, Türkiye'de ilk defa dijital kurban pazarı kurarak vatandaşların internet üzerinden kurbanlık hissesi almalarını sağladı. Bu sistem sayesinde vatandaşlar, kurban pazarlarına ve ahırlara gitmeden, evlerinin konforunda kurbanlıklarını seçebiliyor ve satın alabiliyor.

KAYNAK: İHA

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Sivas’ta bir işletme tarafından Türkiye’de bir ilk olan dijital kurban pazarı kuruldu. Vatandaşlar yemek siparişi verir gibi kurbanlık hissesi alıyor.

Sivas’ta bir işletme ilginç bir çalışmaya imza atarak dijital kurban pazarı kurdu ve internet sitesi üzerinden hisse satışı yapmaya başladı. Kurulan dijital kurban pazarının internetten kurbanlık satışı yapan diğer sitelerden farkı ise, küpe numaralarıyla sabit olan kurbanlıkların tahmini et-kemik miktarı gibi tüm bilgileri ve hayvana ait orijinal fotoğrafları siteye yer alıyor.

Vatandaşların kurban pazarlarına ve ahırlara gitmeden, internet üzerinden oturdukları yerde dijital kurban pazarında gezinmeleri ve beğendikleri kurbanlıkları satın almaları hedefleniyor. Kesimi yapılan kurbanlıkların ise bayramın ilk günü pay edilerek, etler parçalanıp hisse sahiplerinin evlerine teslim edilecek.

“Evde çayını kahvesini yudumlarken kurbanlık alıyor”

İşletme sahibi Kenan Hastaoğlu, vatandaşların daha rahat etmesi anlamında bu sistemi kurduklarını vurguladı. Hastaoğlu,

“Yılların verdiği bize tecrübeyle her sene kendimizi yenileyerek de bugünlere geldik. Arkadan gelen girişimci arkadaşlarımız böyle bir fikir sundular, biz de olumlu gördük. Güzel bir çalışma çıkarttık. Türkiye’de ilklerden bir tane oldu. Kimse evinden çıkmadan çayını kahvesini yudumlarken veya ahıra girmek istemeyen insanlar, yurt dışında yaşayanlar var? Vatandaş internetten giriyor sayfamıza belirlediği hayvanı sepete ekliyor, ondan sonra sadece bize adresini veriyor. Başka bir hiçbir işlem yapmıyor. Biz kesiyoruz, parçalıyoruz evine kadar teslim ediyoruz. Bin 800 civarında hisse yapıyoruz. Bayramın birinci günü yapmak şartıyla teslim ediyoruz. Sivas’ımızın alışkanlığıdır, birinci günü bu işin bitmesi gerekiyor. İlk gün bu işler bitecek. Ondan sonra bayram moduna girecek. Bizim Sivas’ın özellikle alışkanlığı bu"

dedi.

“Otobüs bileti alır gibi internetten alıyorlar”

Vatandaşların bu uygulamayı memnuniyetle karşıladığını söyleyen Hastaoğlu,

“Müthiş tepkileri var. ’Niye önceden böyle bir şey yapmadınız’ diyenler var. Şu anda otobüs bileti alır gibi internet ortamına girip çayını, kahvesini yudumlarken, ahıra girmeyeyim, üstüm kokmasın veya hayvandan çekiniyor veya zamanı yok, bunların hiçbirinden etkilenmeden masa başında çalışırken bile işini halledebiliyor. Vadettiğimiz kilogram, saat hepsi randevusunu aynen birebir uygulayabiliyoruz. Geçen sene örneğin 12 buçuğa kestiniz, bu sene de 25 bin lira. Zaten bu fiyat belirlemesini biz yapmıyoruz. Ticaret Borsası’nın açıkladığı Türkiye genelinde yapılan bir fiyat uygulaması var. Bizim Sivas’ımızda da var. Borsanın uyguladığı fiyatları uyguluyoruz. Kendimiz fiyat belirlemiyoruz"

ifadelerini kullandı.

“Sanal hiçbir şey yok, her şey gerçek”

Dijital kurban pazarı sistemi üzerinden her şeyin gerçek olduğunu ifade eden Hastaoğlu,

“Bizim yaptığımız bu kurban işinde sanal hiçbir şey yok her şey gerçek. Hayvan gerçek, gelip yerinde görebiliyor kesim esnasında izleyebiliyor, parçalama esnasında başında bulunabiliyor. Her şeyine istediği zaman refakat edebiliyor. İnsanların içinde en ufak bir şüphe olmasın. Acaba benim hayvanım bu muydu? Çünkü resimde gördüğünün aynısını gelip kesim esnasında da görüyor. Parçalanmasına refakat ediyor. Satışta kapasitemizin 3’te 2’sini satmış durumdayız. Daha önümüzde yaklaşık 20 güne yakın zaman var. Bazı firmalarda şu kadar paraya şu kadar kurban eti veriyoruz. Vatandaşlarımız bunları iyi araştırsınlar. Bu bir dini vecibe olduğu için dikkat edilmeli. Bizim verdiğimiz sözler şöyle, biz şu kiloda size hayvanı veriyoruz, tartıyoruz. Hayvandan ne çıkarsa o 7’ye bölünüyor. Yani şu kilogram net demiyoruz”

diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...