reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Ekonomi Özbek heyetten Sivas’a çıkarma

Özbek heyetten Sivas’a çıkarma

Özbekistan'ın Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Maşrab Mamirov ve Büyükelçilik Başkâtibi Hurşid Rahmanov, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir’i ziyaret etti. Heyet, Sivas 1. Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan firma ziyaret etti.

MUHABİR: Barış Çatak

Özbekistan'ın Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Maşrab Mamirov ve Büyükelçilik Başkâtibi Hurşid Rahmanov, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir’i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Başkan Zeki Özdemir, Maşrab Mamirov ve Khurshid Rahmanov’a, Sivas’ın tarihi, ekonomisi, sanayisi, kültürü ve turizm potansiyeli başta olmak üzere birçok konuda bilgiler aktardı.

Türkiye ile Özbekistan ve diğer Türki cumhuriyetler arasında birlik ve berberliğin güçlenmesini arzu ettiklerini ifade eden Başkan Özdemir, iki ülke arasındaki ticari hacmin geliştirilmesi noktasında iş birliklerine hazır olduklarını belirtti.

Özbekistan ile Sivas Ticari İlişkilerinin görüşüldüğü toplantıya STSO Başkanı Özdemir, Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Maşrab Mamirov, Büyükelçilik Başkâtibi Hurşid Rahmanov ve girişimciler katıldı.

Programda konuşan Başkan Özdemir,

“Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nda göreve geldiğimiz günden itibaren birçok etkinlik gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bugünde Girişimcilik Haftası etkinliği ile tekrar bir aradayız. Konu yatırım ve girişimcilik olunca programa ihracatı da katarak Özbekistan’dan gelen misafirlerimizi programa dâhil edip sizlerle buluşturmak istedik”

dedi.

Özbekistan'ın Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Maşrab Mamirov, toplantıya katılanlara teşekkür ederek, Özbekistan'daki yatırım fırsatları ve devlet destekleriyle ilgili bilgi verdi. Maşrab Mamirov, Özbekistan ve Türkiye ilişkileri hakkında sunum gerçekleştirerek, iş insanlarını Özbekistan'daki yatırım fırsatlarını değerlendirmeye davet etti.

ORAN Kalkınma Ajansı Sivas Yatırım Ofisi Koordinatörü Yunus Emre Şeker ise, Sivas’ta yatırım ortamı hakkında sunum yaptı.

Program, Sivas 1. Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan firma ziyaretleriyle devam etti.

STSO Başkanı Zeki Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Özbekistan Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Maşrab Mamirov ve Büyükelçilik Başkâtibi Hurşid Rahmanov ile birlikte, Sivas 1. Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan Aselsan Sivas Hassas Optik, hastane mefruşatı ve medikal ekipmanlar üreten Nitrocare ve Dermokil markası adı altında “kil esaslı kozmetik ürünler” ve “kişisel bakım ürünleri” üreten Ezel Kozmetik firmalarının üretim tesislerini ziyaret ederek, firma yetkililerinden üretim süreci ve ürünler hakkında detaylı bilgiler aldı. /Ramiz Ayten/ 

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...