reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Ekonomi Malatya Tarım Lisesi'nden Örnek Üretim: Öğrenciler Hem Öğreniyor Hem Kazanıyor

Malatya Tarım Lisesi'nden Örnek Üretim: Öğrenciler Hem Öğreniyor Hem Kazanıyor

Malatya Battalgazi Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, tarımsal eğitimde pratik uygulamayı merkeze alarak öğrencilerini geleceğe hazırlıyor.

KAYNAK: İHA

Malatya’da Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenciler tarafından yetiştirilen silajlık mısırların hasadına başlandı. Okulun 110 dekarlık uygulama alanında yapılan üretimden 600 ile 700 ton arasında rekolte bekleniyor.

Battalgazi ilçesinde bulunan Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenciler, ekiminden sulamasına, gübrelemesinden hasadına kadar her aşamasında aktif rol aldıkları mısır üretimiyle hem meslek öğreniyor hem de döner sermaye aracılığıyla gelir elde ediyor.

"Tohum halinden hasada kadar her aşamada görev alıyoruz"

Hasadı yapılan mısırların bölgedeki besi çiftliklerine satılarak değerlendirildiği uygulamalı eğitim projesinde yer alan Tarım Şube 11. sınıf öğrencisi Miraç Yardım ,

"Tohum halinden hasada kadar her aşamada biz öğrenciler görev alıyoruz. Sulama, sürme, gübreleme gibi işlemleri öğretmenlerimizle birlikte yapıyoruz. Döner sermaye kapsamında hem ürünleri satıyoruz hem de kazanç elde ediyoruz. Ayrıca okulumuzda çeşitli meyve ve sebzeler de yetiştiriyoruz. Geçtiğimiz üç yıl boyunca birçok projeye imza attık"

dedi

"Tohumdan hasada kadar tüm süreçte biz varız"

Bir diğer 11. sınıf öğrencilerinden Taha Bağcı ise,

"Burada silajlık mısırları tohumdan hasada kadar biz yetiştiriyoruz. Gübrelemeden sulamaya kadar tüm süreçte biz varız. Hasat sonrası elde edilen gelir, döner sermaye kapsamında değerlendiriliyor. Masraflar karşılandıktan sonra kalan miktar öğrencilerle paylaşılıyor. Ayrıca okul bünyesinde süs bitkileri, sebze ve kışlık ürünler de yetiştiriyoruz"

ifadelerini kullandı

"110 dekarlık alanda yaptığımız üretimden bu yıl 600 ila 700 ton rekolte bekliyoruz"

Tarım Alan Şefi Orhan Aydın da okulun tarımsal faaliyetleri hakkında bilgi vererek,

"Yaklaşık 110 dekarlık alanda yaptığımız üretimden bu yıl 600 ila 700 ton rekolte bekliyoruz. Ürünlerimizi, bölgemizdeki hayvancılıkla uğraşan çiftçilere silajlık yem olarak satıyoruz. Bu süreçte öğrencilerimiz, gerçek tarımsal üretim deneyimi kazanıyor. Aynı zamanda döner sermaye kapsamında emeklerinin karşılığını da alıyorlar"

diye konuştu

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...