reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Ekonomi Malatya Kayısı Üreticisi Endişeli: Fiyatlar Düştü, TMO'dan Destek Bekleniyor!

Malatya Kayısı Üreticisi Endişeli: Fiyatlar Düştü, TMO'dan Destek Bekleniyor!

Dünyanın kayısı başkenti Malatya'da hasat sona ererken, üreticiler yüzünü güldürecek bir gelişme yaşanmadı. Bir önceki yıla göre kayısı fiyatlarında önemli bir düşüş yaşandığını belirten üreticiler, TMO'dan alım yapılması yönünde çağrıda bulundu.

KAYNAK: İHA

Kuru kayısı üretiminde dünya liderliğini elinde bulunduran Malatya’da hasatta sona gelinirken, üreticiler bir önceki yıla kıyasla ürün fiyatlarında önemli bir gerileme yaşandığını belirterek, fiyatlarda istikrar beklediklerini söyledi.

Dünyadaki kuru kayısı üretiminin yüzde 85’inin yapıldığı Malatya’da kent ekonomisinin lokomotifi olarak değerlendirilen kayısı hasadında sona gelindi. Fiyatlarda istikrar talep eden üreticiler ise bir önceki yıla kıyasla ürün fiyatlarında önemli bir gerileme yaşandığını ifade ederek, istikrar vurgusu yaptı.

Darende ilçesinde bir araya gelen çok sayıda kayısı üreticisi Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) yeni dönem için alım yapmasını beklediklerini kaydederek, aksi bir durumda ise bir yıllık emeklerinin boşa gideceğini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...