reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Ekonomi Konya Ovası'nda Hayvancılıkta Devrim: Çadır Ağıllar Sayesinde Küçükbaş Hayvan Sayısı Katlandı!

Konya Ovası'nda Hayvancılıkta Devrim: Çadır Ağıllar Sayesinde Küçükbaş Hayvan Sayısı Katlandı!

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının (KOP), “Portatif Çadır Ağıl” desteğiyle küçükbaş hayvan sayısını 300’den 580’e çıkaran üretici Abdullah Eroğlu (55), çadır ağıl sayesinde hayvanlarına daha konforlu ve sağlıklı barınma imkanı sağlıyor.

KAYNAK: İHA

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde anaç sayısının artırılıp üreticinin teşvik edilmesi ve kırmızı et üretimindeki küçükbaş hayvan payının artırılması amacıyla hazırlanan "Portatif Çadır Ağıl" projesi çerçevesinde 2017 yılında Yozgat’ta 139 üreticiye çadır ağıl desteği verildi. 2019 yılında Portatif Çadır Ağıl projesinden yararlanan Sarıkaya ilçesine bağlı Çatak köyünde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Abdullah Eroğlu, bu proje ile hem hayvan sayısını artırdı hem de hayvanlarının daha konforlu ve sağlıklı bir şekilde barınmasını sağladı.

“Hayvan sayım arttı”

4 yıl önce Sarıkaya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Süleyman Doğan öncülüğünde "Portatif Çadır Ağıl" projesine başvurduğunu ve devlet desteğinden yararlandığını söyleyen Abdullah Eroğlu,

“Benim 300 koyunum vardı, şimdi koyun sayımı 580’e çıkardım. İnşallah bu sayıyı daha da artırmayı düşünüyorum. Çadır ağıl bana çok büyük avantaj sağladı, bu çadır olmasaydı ne bu sayıya çıkabilirdim ne de hayvancılık yapabilirdim. Bu iş kapalı sistemle olmuyor, birçok sıkıntı meydana geliyor, temizliği bile çok zor oluyordu. Şimdi çadır ağılla temizliğini çok kolay yapabiliyoruz ve daha sağlıklı. Bu çadır ağılı yazın da kışında kullanabiliyorum. Yazın koyunlarım burada dinleniyor kışın da rahatlıkla koyunlarımı çadır ağılda besliyorum. Koyunlarımı daha da çoğaltmak için bu çadıra ihtiyacım var. 4 yıl önce çadır ağıl bana 13 bin liraya mal olmuştu, o zamanlar normalde 55-60 bin liraydı ama devlet desteği ile 13 bin liraya temin ettim. İlçe tarım müdürümüze çok teşekkür ediyorum, bana büyük katkıları oldu”

dedi.

“Üretici desteklenmeli”

Türkiye’de hayvancılığın devam edebilmesi için üreticinin desteklenmesi gerektiğini de belirten Eroğlu,

“55 yaşında kendimi bildim bileli ben hayvancılık işi ile uğraşıyorum. Bizim hayvanımız hiç eksik olmadı. İnşallah çocuklarıma da bu hayvancılığı miras bırakırım, bu memleketin bu hayvancılığı yapacak insanlara ihtiyacı var. İthal ile bu iş olmaz. Üretmemiz lazım, biz hep birlikte üreteceğiz. Üreticiyi desteklememiz lazım ki bu hayvancılık devam edebilsin”

şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...