reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Ekonomi Konya Ovası Projesi ile Kadın Girişimcinin Bahçesinde Sera Dönüşümü: İsminaz Altan’ın Başarı Hikayesi

Konya Ovası Projesi ile Kadın Girişimcinin Bahçesinde Sera Dönüşümü: İsminaz Altan’ın Başarı Hikayesi

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşayan kadın girişimci İsminaz Altan, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen “KOP Yaz Seralarıyla Gelirimiz Artıyor” projesi sayesinde büyük bir başarıya imza atıyor. Emekli olduktan sonra yüzde 70 hibe destekli proje kapsamında bağ evinin önündeki bir dönüm alana sera kuran Altan, eşi Orhan Altan ile birlikte sebze üretimi yaparak aile ekonomisine katkı sağlıyor.

KAYNAK: İHA

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından uygulanan “KOP Yaz Seralarıyla Gelirimiz Artıyor” projesine başvuran kadın girişimci İsminaz Altan, yüzde 70 hibe ile bağ evinin önündeki bir dönüm alana kurduğu serada üretim yaparak aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşayan İsminaz Altan, emekli olduktan sonra yüzde 70 hibe destekli “Konya Ovası Projesi Yaz Seralarıyla Gelirimiz Artıyor” projesine başvuruda bulundu. Önceleri hobi amacıyla kendi ihtiyacı için bahçesinde sebze üretimi yapan kadın girişimci Altan, devlet desteğinden faydalanarak Yazlak Mahallesi’nde bulunan bağ evlerinin bahçesine sera kurdu.

Kurulan serada eşi Orhan Altan ile birlikte geçen yıl domates üretimine başlayan İsminaz Altan, bu sene domatesin yanı sıra patlıcan, fasulye, bamya, biber ve salatalık gibi ürünler üreterek aile ekonomilerine destek sunmaya başladı. Eşi ile birlikte ürettikleri ürünleri hem serada hem de pazarda satan Altan, diğer kadınlara da örnek olmak istiyor.

" İlk çıktığında ürünlere kıyamıyordum, koparamıyordum"

Son iki yıldır devlet desteğiyle kurdukları serada üretim yaptıklarını söyleyen girişimci İsminaz Altan,

“Konya Ovası Projesinden yararlanarak seramızı kurduk. Geçen sene üretime başladık ve bu sene 2. senemiz. Geçen sene domates ağırlıklıydı bu sene patlıcan, bamya, biber, salatalık, roka maydanoz gibi birçok sebze ekimini yaptık. Bahçemize yüzde 70 destekli 1 dönüm alana seramızı kurduk. Burada 2 yıldır üretim yapıyoruz. 10 yıla yakın bir süredir bizim bu bahçemiz vardı. Biz emekli olunca bahçemizi ekip vakit geçirecektik ama bu projeyi duyunca kabul ettik. Ürünlerimize bebek gibi bakıyoruz. İlk çıktığında ürünlere kıyamıyordum, koparamıyordum. Şehir dışına gittiğimizde bile gözümüz arkada kalıyordu. Bu sera bizi buraya bağladı. Hobi olarak başladık ama şimdi işimiz oldu. Ürettiğimiz ürünlerimizi sosyal medya üzerinden satıyoruz, almak isteyenler seramıza geliyor ayrıca eşim pazarda da satış yapıyor. Pazarlama konusunda sıkıntı çekmiyoruz”

dedi.

“Eşimle birlikte üretim yapıyoruz”

Eşi ile birlikte kurdukları serada sebze üretimi yaptıklarını belirten Orhan Altan ise,

“Eşimle beraber üretim yapıyoruz, desteğimizi Konya Ovası Projesi’nden aldık. 2 yıldır bu işi yapıyoruz serada patlıcan, bamya, biber, salatalık, fasulye var, üretim bu sene çok şükür iyi. Kimi müşteriler seraya gelip ürünleri alıyor genelde de pazara götürüyorum orada satıyorum. Kalan domatesleri de salça yaparak değerlendiriyoruz”

şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...