reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Ekonomi İkramiye ödemesi TBMM gündeminde

İkramiye ödemesi TBMM gündeminde

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi, öğretmenlerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemelere gidilmesinin ilk adımı olarak her 24 Kasım tarihinde meslektaşlarımızı onurlandırılmak adına bir maaş ikramiye verilmesini içeren Kanun Teklifi hazırladı.

KAYNAK: İHA

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kütük ile birlikte 06 Kasım’da tarihinde ziyaret ettiği MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay’a hem 24 Kasım’da bir maaş ikramiye verilmesi hem de eğitim çalışanlarına şiddeti önlemeye yönelik Türk Eğitim-Sen’inin hazırladığı kanun tekliflerini sundu.

Konu hakkında bir basın açıklaması da yayımlayan Geylan,

“Öğretmene ve genelde kamu görevini yürüten çalışanlara yönelik saldırılar bu toplumun ayıbıdır. Özellikle son zamanlarda artış gösteren şiddet hadiselerinin önüne geçebilmek için, önleyici tedbirleri ve caydırıcı müeyyideleri getiren yasal bir düzenleme kaçınılmazdır. Öte yandan, meslektaşlarımızın yaşadığı ekonomik sorunlara bir nebze olsun çözüm bulmak ve takdir etmek anlamında da 24 Kasım ikramiyesi verilmesi çok anlamlı olacaktır. TBMM’deki tüm milletvekillerimizin, bu son derece makul olan her iki beklentimize de kayıtsız kalmayacağına inanıyoruz”

dedi.

"24 Kasım’da önlük değil, ikramiye istiyoruz"

Milletvekillerine gönderdikleri mektupta, öğretmenlerin ekonomik sorunlarına sembolik katkı sağlayacak olan bu kanun teklifine sahip çıkmalarını ve destek vermelerini istediklerini ifade eden Geylan,

“Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerimize ’beyaz önlük’ dağıtılacağını kamuoyuna açıkladı. Eğitim çalışanlarının öğrenci-veli şiddetine maruz kalma, liyakatsizlik, tayin ve nakil başta olmak üzere özlük hakları, ekonomik çaresizlik, adaletsiz uygulamalar, mesleki imajlarında zedelenme, kariyer sınavı gibi devasa sorunları varken, kamuoyunun önlük gibi suni bir tartışma ile meşgul edilmesini doğru bulmadığımızı söylemiş ve bir önerimizi dile getirmiştik; “24 Kasım’da önlük değil, ikramiye istiyoruz”

açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...