reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Ekonomi Depremde İşlerini Kaybeden Baba Oğul, Konteyner Çarşıda Hayata Tutunuyor!

Depremde İşlerini Kaybeden Baba Oğul, Konteyner Çarşıda Hayata Tutunuyor!

Kahramanmaraş Depremi'nde iş yerleri yıkılan 68 yaşındaki Osman Şimşek ve oğlu Aydın Şimşek, Malatya'da kurulan konteyner çarşıda ekmek mücadelesi veriyor. Bir yıldan fazla süredir konteynerda çay ve çanta satışı yapan baba oğul, kalıcı iş yerleri tamamlandığında yeni çarşıya taşınmayı umut ediyor.

KAYNAK: İHA

Deprem bölgesi Malatya’da, işyerleri yıkılan baba oğul konteyner çarşıda ekmek mücadelesi veriyor. İşlerinden memnun olan baba oğul, kalıcı iş yeri için ise gün sayıyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerde kent merkezi Turgut Temelli Caddesi üzerinde faaliyet gösterdikleri iş yerleri ağır hasar alan daha sonrası ise yıkılan 68 yaşındaki Osman Şimşek konteyner çarşıda oğlu ile birlikte hayata tutunmaya çalışıyor.

Şehir merkezi Cumhuriyet meydanında oluşturulan konteyner çarşıda bir yıldan fazla bir süredir babası Osman Şimşek ile birlikte hizmet vermeyi sürdüklerini kaydeden Aydın Şimşek, daha önceleri çerez satışı yaptıklarını depremler sonrası ise çaycılık yapamaya başladıklarını söyledi.

Baba Osman Şimşek ise, depremlerin ardında bir süreliğine kent dışına çıkış yaptıklarını daha sonra konteyner çarşıda yer tahsisi yapılmasıyla birlikte kente dönüş yaparak işlerini sürdürdüklerini ifade ederek,

“İş yeri için konteyner başvurumuz olumlu sonuçlandıktan sonra çay satışı yapamaya başladık. Aynı zamanda çanta satışları da yapıyoruz. Kalıcı işyerleri tamamlanırsa buradan yeni çarşıya geçmeyi düşünüyoruz bu da bizler için çok iyi olur”

diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...