reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Ekonomi Bölgesel Tarımın Kalbi Malatya'da Atacak: Modern TMO Tesisi Yükseliyor

Bölgesel Tarımın Kalbi Malatya'da Atacak: Modern TMO Tesisi Yükseliyor

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Malatya Şube Müdürü Şeref Aslan, şehir için büyük önem taşıyan bir projeyi yerinde inceledi.

KAYNAK: İHA

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan ve Toprak Mahsulleri Ofisi Malatya Şube Müdürü Şeref Aslan 27 bin metrekare alan üzerinde yapımı devam eden 20 bin ton kapasiteli yatay silo, idari bina, kantar ve laboratuvarın yer aldığı binanın inşaatında incelemede bulundu.

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, inceleme sonrası yaptığı açıklamada, Toprak Mahsulleri Ofisi Malatya Şubesi’nin idari bina ve yatay siloya ihtiyacının olduğunu daha önce dile getirdiklerini ifade etti.

Malatya’da Toprak Mahsulleri Ofisi için 27 bin metrekare alan üzerinde 20 bin ton kapasiteli yatay silo, idari binası ve kantar ve laboratuvarın inşa edildiğini aktaran Özcan,

"Ticaret Borsası olarak geçmişte de Toprak Mahsulleri Ofisi Malatya Şubesi binası ve silolarının fiziki şartlarının yetersiz olduğunu yeni bir Toprak Mahsulleri Ofisi İdari binası ve yatay silolara ihtiyaç olduğunu söylemiştik. Malatya için çok önemli bir çalışma. Malatya özellikle bölgede tarım ve hayvancılıkta çok önemli bir şehir. Hayvancılıkta yaklaşık 600 bin baş hayvan barındıran bir şehir ve bunun 250 bini büyükbaş hayvandan oluşuyor. Her yıl özellikle Toprak Mahsulleri Ofisi besicilerimize ve bu bölgede hububat ihtiyacı olan sektörlere destek sağlayan yapısı var. Her yıl yaklaşık 60 bin tonun üzerinde arpa ve buğday tasisi yapılıyor"

dedi.

Özcan, Malatya’nın bölgede hububatta önemli rakamlarda artık üretim gerçekleştirdiğini ifade ederek,

"Yapılacak olan yatay silolar hem depolama hizmeti görecek hem de yaşadığımız sorununda ortadan kaldıracak. Teslimatlar konusunda besicileri ve diğer meslek gruplardakilerini de ciddi anlamda desteklemiş olacak. Burası bir yıl süre içerisinde tamamlanmış olacak. 150 milyon TL’nin üzerinde yatırım söz konusu. Toprak Mahsulleri Ofisi Malatya Şube Müdürü Şeref Aslan ile birlikte inşaat alanında incelemelerde bulunduk. Bu görmüş olduğunuz alanda bir yıl sonra çok önemli bir eser bitmiş olacak. Tarım ve hayvancılıkta bölge ve şehirdeki paydaşlarımızda burada faydalanmış olacak. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Tarım Bakanımıza, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürümüze ve emeği geçen herkese bu eser ve hizmetten dolayı teşekkür ediyorum"

diye konuştu

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...