reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Eğitim Yozgat'ta 50 Yaş Üstü Hayat Buluyor: Tazelenme Üniversitesi'nde Eğlence ve Bilgi Bir Arada

Yozgat'ta 50 Yaş Üstü Hayat Buluyor: Tazelenme Üniversitesi'nde Eğlence ve Bilgi Bir Arada

Yozgat Bozok Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Tazelenme Üniversitesi, 50 yaş üstü bireylere ikinci bir gençlik yaşatıyor. Gençliklerinde üniversite hayali kuramamış veya bilgilerini tazelemek isteyen bireyler, bu özel program sayesinde hem akademik bilgilere erişiyor hem de sosyalleşerek hayatlarına renk katıyor.

KAYNAK: İHA

Yozgat’ta ‘Tazelenme Üniversitesi’ öğrencileri, eğlenerek bilgilerini tazeliyorlar.

Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan Tazelenme Üniversitesi’ne katılan 50 yaş üstü öğrencilerin bir bölümü gençliklerinde gerçekleştiremedikleri üniversite hayalini gerçekleştirirken, bir bölümü ise ilerleyen yaşlarında ikinci üniversite heyecanı yaşayıp bilgilerini güncelliyor.

Haftada bir ders gören katılımcılar, akademik eğitimin yanı sıra yaşlarına uygun fiziksel aktiviteler de yapıyor. Prof. Dr. Ayşe Yeşim Göçmen’in ders saatinde ısınma ve egzersiz yapan öğrenciler, sonraki aşamada salsa dansının inceliklerini öğrendiler.

Müzik eşliğinde dansa uygun adım atmayı ve el kol hareketlerini uygulayan öğrenciler, eğlenceli anlar yaşadı. Müziğin ritmine ayak uydurmaya çalışıp doğru dans hareketleri için birbirini uyaran öğrencilerin ders saatinde keyifli anlar yaşandı.

Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesinin Belediye Başkanı Sami Eroğlu da derse katılan öğrencileri ziyaret etti. Başkan Eroğlu,

“Derse katıldık. Buradaki uygulamaların olduğu gibi Bahadın’da yapılması konusunda da hocalardan söz aldık. Ocak ayından itibaren aynı kursları ve dersleri Bahadın’da da yapacağız. Biz de belediye olarak bütün imkânlarımızı seferber edeceğiz. 50 yaşın üzerindeki öğrencilerimizin olması Bahadın için renkliliktir, farklılıktır, zenginliktir, bir kazanımdır. Biz bu gözle bakarız. Her türlü girişimi desteklediğimiz gibi kültürel ve sosyal etkinlikleri de destekliyoruz. Bu konuda da öğrencilerimizin yanındayız”

şeklinde konuştu.

Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinden Yeter Şahin,

“Tazelenme Üniversitesi’ne bu sene başladım. Amacım üniversite havasını koklamak. Sağlık yönünden önce kendime, sonra çevreme yardımcı olmak istiyorum. Yaşadığım olaylara karşı artık mukavemet gösterebiliyorum. Bana o yönden katkısı oldu”

dedi.

Tazelenme Üniversitesi ikinci sınıf öğrencisi Süleyman Ünalmış, genç nesille bir arada olmak için eğitime katıldığını ifade ederek,

“Sağlıklı yaşlanma alanında bize temel bilgiler öğretiliyor. Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına dair de eğitimler alıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hocalarımız hiçbir beklenti olmaksızın bize yardımcı oluyor. Hayatımın bu çağında sağlıklı yaşlanmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendim”

ifadelerini kullandı.

Şahsene Ünalmış Atakul ise,

“Üniversiteye gidemediğim için buraya geldim. Bugün dönemimiz bitti. Yeni dönemde de devam edeceğiz. Değişik insanlarla tanışmak, farklılıkları birleştirmek ve bunu hayata katmak önemli. Her yaşta öğrenmek güzel. Salsa dersimiz çok keyifli bir ders. Sanki ileri yaştakilerin yapamayacağı bir şeymiş gibi algılanırken aslında yapabileceğimizi gördük”

diyerek derslerin sosyal hayatına katkısından söz etti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...