reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Eğitim Yozgat'ın Sorgun İlçesinden Parlayan Yıldız: Emir Ali Dişlioğlu Türkiye Birincisi Oldu!

Yozgat'ın Sorgun İlçesinden Parlayan Yıldız: Emir Ali Dişlioğlu Türkiye Birincisi Oldu!

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Dişli Köyü'nde yaşayan Emir Ali Dişlioğlu, sadece derslerine değil, aynı zamanda ailesine de destek olarak ilham veren bir başarıya imza attı.

KAYNAK: İHA

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Dişli Köyünde yaşayan Emir Ali Dişlioğlu, boş vakitlerinde hem ders çalıştı hem de çobanlık yaparak ailesine destek oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği bursluluk sınavından 500 tam puan almayı başardı.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu beşinci sınıf öğrencisi Emir Ali Dişlioğlu, 11 yaşında ses getirecek bir başarıya imza attı. Sınavda bütün soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alan ve Türkiye derecesi yapan Emir Ali, çevresinden büyük takdir topladı. Derslerinin yanı sıra ailesine günlük işlerinde yardımcı olan Emir Ali, keçi, kaz, tavuk beslenirken yardımcı oluyor, gerekirse bahçe çapalıyor. Hayatındaki yoğun tempoya rağmen derslerini ihmal etmeyen Emir Ali, sorumlu davranışlarıyla yaşıtlarına örnek oluyor. Arkadaşlarıyla top oynayan, bisiklet süren Emir Ali, hobilerine de vakit ayırmayı ihmal etmiyor.

"Bu dereceyi zaten bekliyorduk"

Emir Ali’nin babası Hamza Dişlioğlu, çiftçilik ve hayvancılıkla uğraştığını, Emir Ali ile ilgilendiğini ve bu derecenin sürpriz olmadığını söyledi. Baba Dişlioğlu,

"Bu dereceyi zaten bekliyordum. Küçükken çok meraklıydı. 4 yaşında okuma yazmaya başladı. Eğitici öğretici programları tabletine yükledik. Oradan okuma yazmayı öğrendi. Küçük yaşlarında her şeyi çok sorardı, oldukça meraklıydı. Televizyonda geçen yazıları okumayı çok seviyordu. 2 yaşında annesi Kuran öğretti. Derslerden arta kalan zamanlarda bana ve annesine yardımcı olur. Hayvanlarla ilgileniyor. Arkadaşlarıyla zaman buldukça top oynuyor, bize de destek oluyor"

dedi.

"Tabletine yüklediğim eğitici oyunlarla okuma yazmayı öğrendi"

Anne Seher Dişlioğlu, oğlunun böyle bir derece almasını beklediğini ifade etti. Anne Dişlioğlu,

"Küçük yaşta okumaya başlamıştı zaten. Tabletine yüklediğim oyunlarla, televizyonun altındaki yazılarla okumayı öğrendi. Kuran okumayı öğretmiştim. Zamanını çok güzel okuyarak geçirdi. Derslerinde başarılı bir çocuk oldu"

şeklinde konuştu.

"Anne babama yardım ediyorum, bahçe işleri ve hayvan bakımına yardım ediyorum"

Emir Ali Dişlioğlu ise bu başarıyı çabalayarak elde ettiğini ve mutlu olduğunu belirtti. Emir Ali derslerine öğretmenlerinin yönlendirmeleri ve konu tekrarı yaparak çalıştığını söyledi. Ayrıca Emir Ali, "Günlük 3 saat civarı ders çalıştım. Test çözdüm. Ders programımı kendim yaptım. Anneme babama yardım ediyorum.

Arkadaşlarımla top oynuyorum. Bahçe işlerine ve hayvan bakımına yardım ediyorum. Kardeşimle ilgileniyorum. Gelecekte ne iş yapmak istediğime tam karar veremedim ama yazılım mühendisi olmak istiyorum. Güzel ve çok tutulan bir meslek olduğu için istiyorum" diyerek günlük rutinleri ve hayallerinden söz etti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...