reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Eğitim Sivas'tan Matematik Dahileri Çıktı! Uluslararası Fibonacci Olimpiyatları'nda Türkiye Dereceleri

Sivas'tan Matematik Dahileri Çıktı! Uluslararası Fibonacci Olimpiyatları'nda Türkiye Dereceleri

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları öğrencileri, İtalya merkezli düzenlenen ve dünya çapında büyük öneme sahip Uluslararası Fibonacci Matematik Olimpiyatları'nda Türkiye dereceleri elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Öğrencilerin bu başarısı, hem okullarının hem de Sivas'ın gurur kaynağı oldu.

KAYNAK: İHA

Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları öğrencileri, İtalya merkezli dünya çapında uygulanan Uluslararası Fibonacci Matematik Olimpiyatları’nda Türkiye dereceleri elde etti. Okulun öğrencileri, yarışmanın 1. turunda gösterdikleri üstün başarılarla Türkiye’nin gururu oldu.

Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları öğrencileri, uluslararası alanda büyük bir başarıya imza atarak Türkiye dereceleri kazandı. Öğrenciler, İtalya merkezli ve dünya çapında uygulanan Uluslararası Fibonacci Matematik Olimpiyatları’nda önemli başarılar elde etti. Uluslararası Fibonacci Matematik Olimpiyatları, dünya çapında 49 ülkede düzenlenen, öğrencilerin matematiksel düşünme ve analitik becerilerini geliştirmeyi amaçlayan prestijli bir organizasyon olarak biliniyor.

Yarışmaya katılan öğrenciler, yalnızca ulusal düzeyde değil, kültürel değişim fırsatları ve dünya çapındaki üniversitelerden burs kazanma şansı da elde ediyor. Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları, Sivas’taki sınav merkezi olarak bu yıl yoğun bir katılım sağladı. Başarılarıyla dikkat çeken öğrenciler, Uluslararası Fibonacci Olimpiyatları’na katılarak hem Sivas iline hem de Türkiye’ye büyük bir onur kazandırmış oldu.

Olimpiyatlarda İlkokul 3. sınıf öğrencileri: Buse Buldur Türkiye 1.si, Selim Tuğhan Sel Türkiye 2.si, Mehmet Selim Özel Türkiye 2.si, Işıl Sungur Türkiye 3.sü, Barlas Soysözen Türkiye 3.si, Selim Efe Özen Türkiye 3.sü oldu. Ortaokul öğrencileri: Ece Akbulut Türkiye 2.si, Muhammed Uğur Bulut Türkiye 2.si, Yusuf Hamza Gündoğdu Türkiye 3.sü oldu. Lise öğrencisi ise Beyza Aydın Türkiye 3.sü oldu.

Bunun yanı sıra, okul öğrencileri 1. turda gösterdikleri başarılarla Antalya’da düzenlenecek 2. turda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandılar.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...