reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Eğitim Sivas'ta O Akademisyen Adından Söz Ettiriyor

Sivas'ta O Akademisyen Adından Söz Ettiriyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Programları Bölümünde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Gülşen Güçlü adından söz ettiriyor.

MUHABİR: Musaattin Oflaz

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Programları Bölümünde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Gülşen Güçlü “Non-chemical weed management in medicinal and aromatic plants (MAPs)(CA23123)” başlıklı COST aksiyonunda “Yeni veya uyarlanmış kimyasal olmayan yabani ot yönetimi (NCWM) için bilginin birlikte oluşturulmasına yönelik stratejik yaklaşım” ve “Ağ oluşturma ve bilgi alışverişi” başlıklı 2 farklı çalışma grubuna (Working Group, WG4, WG5) üye olarak seçildi.

Dr. Güçlü

“İlaç ham maddesi olarak dünya genelinde oldukça önemli bir yeri olan Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin yetiştirilmesinde yabani otla mücadele, bitkisel üretimde baş edilmesi gereken primer sorunlardan biridir. Bu sorunla mücadelede kullanılan pestisitlerin oluşturduğu kalıntılar, oluşturduğu kontaminasyonlar, bitki verimini ve kalitesini düşürdüğü gibi çevre kirliliğine de neden olmaktadır. Özellikle AB Yeşil mutabakatının da hedeflerinden biri olan pestisit kullanımının azaltılması için, bu COST projesi önemli bir açığı kapatacaktır. Bu aksiyon ile kimyasal olmayan yabani otla mücadele yöntemlerine yeni stratejilerin kazandırılması, çiftçilerin eğitilmesi ve iş birliklerinin Avrupa ülkeleriyle yoğunlaştırılması sağlanacaktır. Sivas, tıbbi ve aromatik bitkiler yönünden oldukça zengindir. Bu aksiyon sayesinde küresel düzeyde edinilen bilgileri, yerel sektörde uygulama imkânı doğacaktır"

dedi. 

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...