Sivas’ta Türkiye’nin öncü eğitim projelerinden biri olan Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Ortaokulu’na öğrenci seçme sınavı yapıldı. 2025-2026 eğitim-öğretim yılında bu yenilikçi okulun ortaokul kademesinde öğrenim görecek 30 öğrenciyi belirlemek için düzenlenen sınava tam 1456 öğrenci başvuruda bulundu.
Sınav, Sivas Bilişim Teknolojileri MTAL ve Mimar Sinan İlkokulu’nda eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Öğrenciler sınav salonlarında ter dökerken, dışarıda bekleyen veliler de en az çocukları kadar heyecan yaşadı.
Sınav öncesi okulu ziyaret eden Sivas İl Millî Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan, öğrencilere başarı dileklerini ileterek motive etti. Erdoğan, sınavın ardından yaptığı değerlendirmede,
“Bu sınav sadece akademik başarıyı değil, aynı zamanda mesleki yönelimi de esas alan bir süreci kapsıyor. Geleceğin yazılımcılarını, bilişim uzmanlarını bugünden keşfetmeye çalışıyoruz”
dedi.
