Sivas’ta Kur’an bülbüllerinin sayısı her geçen gün artıyor.
Sivas Müftülüğüne bağlı Kur’an kursları ile Zeki Hayran Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu'nda hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler için belge takdim töreni gerçekleştirildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan 14’ü kız, 4’ü erkek olmak üzere 18 öğrenci Hafız Mehmet Altuntaş Yatılı Erkek Hafızlık Kur’an Kursu Konferans Salonu’nda düzenlenen programla hafızlık belgelerine kavuştu.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Sivas İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya,
“Evlatlarını hafızlık eğitimi için bize emanet eden fedakâr annelerimizi ve babalarımızı sabırlarından ötürü tebrik ediyorum. Kur’an’ı öğreterek evlatlarımıza en büyük manevi mirası bırakıyoruz. Onlar bu kutsal emaneti yüklenerek Allah ve Rasulü’nün sevdiği kimseler hâline gelirler”
dedi.
Altunkaya, daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen hafızlık belgelerini öğrencilere takdim etti.
Törene müftülük personelinin yanı sıra öğrencilerin velileri de katıldı.



