reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14
sivas360 Eğitim Sivas’ta Din Görevlileri Ezanı En Güzel Okumak İçin Eğitim Alacak

Sivas’ta Din Görevlileri Ezanı En Güzel Okumak İçin Eğitim Alacak

Sivas İl Müftülüğü din görevlilerine yönelik “Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu” düzenlendi.

MUHABİR: Musaattin Oflaz

Sivas İl Müftülüğü tarafından, merkez ve köylerde görev yapan din görevlilerine yönelik “Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu” düzenlendi.

Sivas İl Müftülüğü Kadı Burhaneddin Kur’an Kursu ve Eğitim Merkezi’nde başlayan kursun ilk dersine katılan İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya da katıldı.

Müftü Altunkaya,

“Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan imam-hatip ve müezzinlerin ezan, kâmet ve salâyı güzel okuma bilgi ve becerisine sahip olmaları önem arz etmektedir. Bu doğrultuda Başkanlığımızca hazırlanan Ezanı Güzel Okuma Öğretim Programı kapsamında, cami musiki formlarından olan ezan, salâ ve kâmetin usulüne uygun şekilde okunması, personelin bilgi ve becerilerinin artırılması amaçlanmaktadır. Bu kurslar, görevli personelin mesleki formasyonlarına önemli katkılar sağlayacaktır”

dedi.

Müftü Altunkaya, kursun toplamda 80 saat süreceğini söyledi.

Eğitimin sonunda başarılı olan katılımcılara, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kurs Bitirme Belgesi takdim edilecek.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...