Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “2025 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla Türkiye genelinde düzenlenen din görevlileri arası yarışmalar sürüyor. Bu kapsamda Sivas İl Müftülüğü, il genelindeki din görevlilerinin katılımıyla “Ayet ve Hadis Ezberleme Yarışması” ile “Bilgi Yarışması” gerçekleştirdi.
İl Müftülüğü koordinesinde düzenlenen yarışmalar, Müftü Yardımcısı Behçet Koçak’ın başkanlığını yaptığı komisyon gözetiminde yürütüldü. Sivas merkez ve 16 ilçede görev yapan din görevlilerinin katıldığı il finalinde, katılımcılar dini bilgi ve ezber alanındaki yetkinliklerini sergiledi.
Yarışmalar sonunda, Şarkışla ilçesi Gürçayır Kasabası Camii İmam Hatibi Abdulkadir Temiz, Ayet ve Hadis Ezberleme Yarışması'nda birincilik elde etti. Bilgi Yarışması’nda ise Altınyayla ilçesi Altunyurt Mahallesi Kürtcüyurt Camii İmam Hatibi Ömer Faruk Uzunkaya zirvede yer aldı.
Her iki yarışmanın birincileri, Sivas’ı temsilen bölge finallerine katılmaya hak kazandı.


