Sivas İl Müftülüğü’ne bağlı 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler için düzenlenen “2024-2025 Eğitim Yılı Yıl Sonu Kapanış ve Çocuk Şenliği” büyük bir coşkuyla kutlandı. Paşabahçe Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen programa öğrenciler, veliler, öğreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program, Kurra Hafız Erdal Karatepe’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından açılış konuşmasını yapan İl Müftü Vekili Muttalip Karataş, kursların çocukların manevi gelişimindeki rolüne dikkat çekti.
Karataş,
“Çocuğun kalbi, bal mumu gibi şekillendirilebilir kıymetli bir cevherdir. Bu yaşlarda verilen dini ve ahlaki eğitim, onların karakterinin temelini oluşturur”
diyerek öğreticilere ve velilere teşekkür etti.
Etkinlik kapsamında, Sivas merkezdeki 4-6 yaş Kur’an kurslarının inşasına destek veren hayırseverlere plaket takdim edildi. Program, Din Görevlisi ve Türk Din Musikisi Uzmanı Kazım Yiğiter’in sunduğu müzik dinletisiyle devam etti.
Daha sonra minik öğrenciler, öğrendikleri sure ve duaları sahnede okuyarak izleyenleri hem duygulandırdı hem gururlandırdı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli Yılmaz Yıldırım’ın sahnelediği Nasreddin Hoca canlandırmaları da çocuklara eğlenceli anlar yaşattı.
Gün boyu devam eden etkinlikte İl Müftülüğü tarafından çocuklar için oyun alanları kuruldu. “Özgür Filistin” ve “Kudüs İslamındır” temalı stantlar yoğun ilgi görürken, veliler ve müftülük personelinin desteğiyle hazırlanan “Kermes” ve “Hayır Çarşısı” da etkinliğe renk kattı.
Sivas İl Müftülüğü Eğitim Hizmetleri Birimi, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve ailelerinin yoğun katılım sağladığı şenlik, miniklerin sahne performansları ve coşkulu atmosferiyle unutulmaz bir gün olarak hafızalarda yer etti.


