reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Eğitim Sivaslı Kıvanç, Türkiye 3’üncüsü Oldu! Konfetilerle Karşılandı

Sivaslı Kıvanç, Türkiye 3’üncüsü Oldu! Konfetilerle Karşılandı

Sivas’ta öğrenim gören lise öğrencisi Kıvanç Yıldıztepe, Uluslararası Matematik Olimpiyatları Türkiye elemelerinde 3’üncü oldu. Eleme turunda derece yapan öğrenci, arkadaşları tarafından coşku ile karşılandı.

KAYNAK: İHA

Selçuk Anadolu Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Kıvanç Yıldıztepe, Uluslararası Fibonacci Matematik Olimpiyatları Türkiye seçmelerinde 3’üncü oldu. Başarısı ile eleme turuna girmeye de hak kazanan Yıldıztepe, Roma’da gerçekleştirilecek olan Uluslararası Matematik Olimpiyatları’na girmeye hak kazandı. Elemelerin ardından Sivas’a dönene Kıvanç Yıldıztepe, okulunda da büyük bir coşkuyla karşılandı.

"Farklı farklı hocalardan aldığım dersler sayesinde başarıya ulaştım"

Aldığı dereceden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kıvanç Yıldıztepe,

"Türkiye’de 3’üncü Sivas’ta da 1’inci olmak benim için de gurur verici bir durum. Sivas’ta bu olimpiyat alanında dereceye giren tek kişiyim. Bu sınava giren arkadaşlarımı ve 1’inci ve 2’nci olan arkadaşlarımı da tebrik ederim. Geçmişte farklı matematik öğretmelerinde alığım eğitimler sayesinde verimli bir çalışma ile beraber bu başarıya ulaştım. Başarımdan dolayı öğretmenlerim ve ailem çok şaşırdılar, mutlu oldular. Bu sınav 1’inci aşamaydı ve şimdi 2’nci aşamadayım. Antalya’da bir sınava daha gireceğim. Bu sınavı da geçtikten sonra öğrenci değişim programına alınacağım ve istediğim bir ülkede bir hafta boyunca eğitim göreceğim. Ülkemi ve Sivas’ımızı dünya çapında uluslararası bir olimpiyatta temsil etmekten gurur duyarım"

diye konuştu.

"Kıvanç’ın başarısı bizi gururlandırdı"

Öğrencisinin Türkiye 3’üncüsü olmasından dolayı onunla gurur duyduklarını ifade eden Okul Müdürü Davut Ataman,

"Kıvanç’ın bu başarısı okul yönetimi olarak bizi onurlandırdı ve gururlandırdı. Okulumuzda Kıvanç gibi çok başarılı ve potansiyelli birçok öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz uluslararası kulvarda okulumuzun, ülkemizin ve Sivas’ımızın adını duyuracaklardır. Kıvancın 3’üncü olduğunu öğrendiğimde çok duygulandım ve onunla gurur duydum"

dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...