reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Eğitim Sivas’ı yakından tanıdılar

Sivas’ı yakından tanıdılar

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı kapsamında Üsküdar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Sivas'a geldi.  Öğrenciler Sivas Anadolu İmam Hatip Lisesi mihmandarlığında kentin tarihi ve kültürel zenginliklerini yakından tanıma fırsatı buldu.

MUHABİR: Musaattin Oflaz

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı kapsamında Üsküdar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Sivas'a geldi.

Sivas Anadolu İmam Hatip Lisesi mihmandarlığında kentin tarihi ve kültürel zenginliklerini yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler, okul müdürleri ve öğretmenler eşliğinde Millî Eğitim Müdürü Necati Yener'i ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bir süre öğrenci ve öğretmenlerle sohbet eden Yener, proje kapsamında yürütülen çalışma ve etkinlikler hakkında bilgi aldı.

Proje kapsamında ilk olarak 12 öğrenci 2 öğretmenden oluşan Sivas Anadolu İHL ekibinin "Şems-i Sivasi diyarından Aziz Mahmud Diyarına" sloganı ile Üsküdar Anadolu İHL'nin misafiri olarak İstanbul'a giderek, kentin manevi, tarihi ve kültürel yönlerini yakından tanıma fırsatı bulduğu belirtildi. Aynı çerçevede bu hafta ise 12 öğrenci 2 öğretmenden oluşan Üsküdar Anadolu İHL ekibinin Sivas'a misafir oldukları dile getirildi.

"Sultan Şehir Sivas'a hoş geldiniz"

diyerek, projenin düzenlenmesinde emeği geçen okul müdürleri ve öğretmenlere teşekkür eden Millî Eğitim Müdürü Necati Yener,

"Geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi ve kültürel zenginlikleri, manevi iklimi ile Anadolu Coğrafyasının kadim kenti Sivas'ta sizleri misafir ediyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sizler köklü bir medeniyetin, şanlı bir neslin temsilcilerisiniz. Geçmişten alacağınız ilhamla, bilimde, teknolojide hemen her alanda büyük bir atılım içerisinde olan ülkemizi daha güçlü, daha müreffeh bir yurt olarak gelecek miras bırakacaksınız. Bizler, bu bilinçle ilimizde; milli ve manevi değerlerine bağlı, bilgili, kültürlü, kültürde, sanatta, hayatın her alanında donanımlı bireyler olarak yetiştirmek için HEDEF Projesini, akademik başarıyı artırmak için de MİRAS Projesini uyguluyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın politikaları doğrultusunda Valiliğimiz himayelerinde gerçekleştirdiğimiz bu projeler ile çağın gereklilikleri ile donanmış, bugüne iz, geleceğe ise kutlu bir miras bırakacak bir nesil yetiştirmeyi arzuluyoruz. Sizler, bizim en kıymetli varlığımız, ülkemizin yarınlarısınız. O nedenle üzerinize titriyor, tüm imkânlarımızı sizler için seferber ediyoruz."

dedi.

Okul müdürleri ve öğretmenlerle de bir süre sohbet eden Yener, öğrencilere Sivas Sultan Şehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı temasıyla hazırlanan Çikolis markalı çikolatalardan ikram etti ve hediye takdiminde bulundu. Öğrenciler ise Yener'e Kız Kulesi tablosu hediye etti. / Erhan Aksoy/ 

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...