reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Eğitim Sivas'a Yeni Mesleki Eğitim Merkezi Müjdesi: İş Gücüne Yatırım Yola Çıkıyor!

Sivas'a Yeni Mesleki Eğitim Merkezi Müjdesi: İş Gücüne Yatırım Yola Çıkıyor!

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın öncülüğünde gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı'nda, yeni bir Mesleki Eğitim Merkezi'nin kurulması kararı alındı.

MUHABİR: Refika Menekşe

Sivas'ın İstihdam ve Eğitim Vizyonu Yeniden Şekilleniyor: Yeni Bir Mesleki Eğitim Merkezi Geliyor!

Sivas, iş gücünün kalitesini artırmak ve geleceğe daha donanımlı adımlarla ilerlemek için önemli bir adım atıyor. Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı'nda, heyecan verici bir karar alındı. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Özdemir'in liderliğindeki katılımcılar, 2023 yılı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Faaliyet Raporu'nu değerlendirerek, 2024'te gerçekleştirilecek İşbaşı Eğitim Programları ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün alan açma ve kapatma taleplerini masaya yatırdılar.

Mesleki Eğitim Merkezi Yolda

Toplantıda alınan en dikkat çekici kararlardan biri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Sivas'a yeni bir Mesleki Eğitim Merkezi kazandırma planı oldu. Bu müjdeli haber, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Özdemir'in açıklamalarıyla duyuruldu.

Özdemir, son zamanlarda ilimizi ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin'e, Sivas'ın ihtiyaçlarını dile getirdiklerini ve mevcut mesleki eğitim merkezinin yetersiz olduğunu vurguladıklarını belirtti. Yeni bir merkeze olan bu ihtiyacı dile getirmenin ardından, Valilik liderliğinde yeni bir mesleki eğitim merkezi için çalışmalara başlandığı müjdesi verildi.

Bu gelişmenin Sivas'a kazandırılacak yeni mesleki eğitim merkezinin, iş gücüne sağlayacağı katkılar ve bölgedeki sanayi potansiyelinin güçlenmesi üzerindeki olumlu etkileri bekleniyor. Yeni merkezin, bölgenin eğitim ve istihdam alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak adına önemli bir adım olacağına inanılıyor. Sivas için atılan bu önemli adımın, ilin ekonomik ve sosyal kalkınmasına büyük katkı sağlaması umuluyor. / Refika Menekşe

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...