Sivas İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin dil becerilerini geliştirmek, kültürel birikimlerini artırmak ve ifade yeteneklerini güçlendirmek amacıyla düzenlenen “Liderler Oyunu: Sivas Münazara Ligi” finali büyük bir heyecana sahne oldu.
Toplamda 84 takımın kıyasıya mücadele ettiği ligde, Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Selçuk Anadolu Lisesi’nden dört takım finale kalmayı başardı. Finalde; Cumhuriyet Anadolu Lisesi CAL ve CAL DİL-2 ekipleri ile Selçuk Anadolu Lisesi Morcular ve Çürüt Bakalım ekipleri karşı karşıya geldi.
Final müsabakaları, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa Millî Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan, birim amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Yarışmanın sonunda Selçuk Anadolu Lisesi Morcular ekibi birincilik elde ederken, Cumhuriyet Anadolu Lisesi CAL ekibi ikinci, Çürüt Bakalım ekibi üçüncü, CAL DİL-2 ekibi ise dördüncü oldu.
Programın kapanışında konuşan Millî Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan, tüm katılımcı öğrencileri tebrik ederek, şu ifadeleri kullandı:
“Dil becerilerinizi ve kendinizi ifade etme yeteneğinizi geliştiren çok değerli bir çalışma oldu. Maarif ailesi olarak hedefimiz; bilgili, donanımlı ve medeniyet kurucusu bilge nesiller yetiştirmek. Sizlerin bu başarıları, geleceğe dair umutlarımızı güçlendiriyor. İnşallah ileride ülkemizin yöneticileri, bilim insanları, sanatçıları ve düşünce liderleri olarak önemli görevler üstleneceksiniz.”
Konuşmaların ardından dereceye giren takımlara ödül ve katılım belgeleri takdim edildi.
