reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Eğitim Şiir yarışmalarının finali yapıldı

Şiir yarışmalarının finali yapıldı

Sivas’ta, merkez ve ilçelerde ortaokul ve liseler arasında düzenlenen şiir yarışmasının finali yapıldı.

İlk aşamada ilçeler ve merkezdeki okullar arasında yapılan elemede, finale yükselen öğrenciler ilk üçe girebilmek için performans sergiledi. Ortaokul öğrencilerinin final yarışması Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilirken, Lise öğrencilerinin final yarışması ise Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) toplantı salonunda gerçekleştirildi.

STSO’daki programa Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, şube müdürleri, öğretmenler, öğrenci ve velileri katıldı.

Final yarışmasında birinci Divriği Hüsnü Aydın İmam Hatip Lisesi’nden Feyza Ozan, ikinci Merkez Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden Serhat Ekinci, üçüncü ise Merkez Selçuk Anadolu Lisesi’nden Fatih Yonkuç oldu.

Öğrenciler ödüllerini Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı’nın elinden aldı. İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise finale katılan tüm öğrencilere katılım belgesi ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Ödül töreninin ardından konuşan Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı “Gerçekten öğrencilerimiz. Büyük şairlerimizin şiirlerini okumaya çalıştılar, güzel de okudular. Bu yarışmaya katılan ve dereceye giren bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Şiir, insanların duygu ve düşüncelerini kaleme alarak onu ölümsüzleştirdiği kalıcı eserler ve dizelerdir. Şiir, bir milletin kültürel ve ebedi zenginliğidir. Biz millet ve dil olarak çok zengin bir şiir kültürüne sahibiz. Gerek halk edebiyatımız, gerek divan edebiyatımız ve yakın tarihteki edebiyatımız. Büyük şairlerin, üstatların çok güzel, zengin şiirleri ile dopdolu. Öğrencilerimiz onları çok güzel bir şekilde okudular. Yazmak, ne kadar büyük bir maharetse onu etkili, ruhuna uygun ve güzel bir şekilde okumak da o kadar bir maharettir. Öğrencilerimiz gerçekten güzel hazırlanmışlar ki, onları hazırlayan öğretmenlerimize de ben teşekkür ediyorum” dedi.

Kalaylı konuşmasının ardından öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Ortaokul düzeyinde gerçekleştirilen şiiri en güzel okuma yarışmasında ise Zara Reşit Akif Paşa Ortaokulu’ndan Sinem Karakuş birinci, Doğanşar Hüseyin Yumuşak Yatılı Bölge Okulu’ndan Neslihan Mara ikinci, Divriği Salavattepe Şehit Yüzbaşı İlker Aydın Ortaokulu’ndan Sıla Koç oldu.

Her iki yarışmada da birinci olan öğrencilere; dijital fotoğraf makinesi, kalem seti, kitap ve ajanda, ikinci olan öğrencilere; Mp4, kalem seti, kitap ve ajanda, üçüncü olan öğrencilere ise; Mp3, kalem seti, kitap ve ajanda ile çeşitli hediyeler takdim edildi.

Maalesef yine ilçemizden dereceye giren bir öğrenci olmaması üzüntü verici bir tablo olarak kayda geçmiş oldu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...