Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ve üniversite akademisyenleri, Sivas Kalpten Olsun Derneği koordinesinde ve Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle yürütülen “Yiğido Dede Köy Yollarında” projesine destek olmak amacıyla, Sivas’ın Körtuzla mevkiinde bulunan Demirçelik İlkokulu-Ortaokulu öğrencileriyle bir araya geldi.
Etkinlik kapsamında SBTÜ Uçuş Eğitmeni İsmail Öcal, Araştırma Görevlileri Muhammed Sarıkaya ve Mustafa Ali Akduman ile birlikte Uçak Mühendisliği öğrencileri Yusuf Güneş, Arda Azizoğulları, Berat Yılmaz ve Yasin Özdal öğrencilere İnsansız Hava Araçları (İHA) ve uçuş teknolojileri hakkında bilgi verdi.
Öğrencilerin havacılık alanına ilgisini artırmak ve teknolojiyi yakından tanımalarını sağlamak amacıyla, üniversitenin envanterinde bulunan bir drone ile okul bahçesinde kısa bir gösteri uçuşu da gerçekleştirildi.
Ziyaret, öğrencilerin teknolojiye olan meraklarını teşvik etmeyi, özellikle kırsalda okuyan çocuklara yeni ufuklar açmayı amaçladı.


