reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Eğitim ÖĞ-DER kitap okuyan öğrencileri ödül yağmuruna tuttu

ÖĞ-DER kitap okuyan öğrencileri ödül yağmuruna tuttu

Her yıl yapmış olduğu yerel ve uluslararası eğitim şuralarının yanısıra öğrenci ve öğretmenlere yönelik esaslı faaliyetlerle adından sıkça bahsettiren ÖĞDER Sivas şubesi kitap okumayı teşvik amacıyla yine güzel bir etkinliğe imza attı.

ÖĞDER Sivas şubesi tarafından ortaokul öğrencileri arasında yapılan ve 20 okuldan yaklaşık 2 bin öğrencinin katılmış olduğu “kendi yıldızını yakala” adlı kitap okuma yarışmasının ödül töreni tanınmış sahne adamlarından Hüseyin Goncagül’ün katılımı ile oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Fidan Yazıcıoğlu kültür merkezinde yapılan ve yoğun bir öğrenci katılımıyla gerçekleştirilen ödül törenine İl milli eğitim müdürü Zekeriya Çınar’ın yanı sıra çok sayıda eğitimci ve sivil toplum temsilcisi katıldı.

İstiklal marşı ve kur’an tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını ÖĞ-DER Sivas şube başkanı Fatih Gülmüş yaptı.

Derneğin Sivas’ta yapmış olduğu çalışmalardan özetle bahseden Gülmüş, şunları söyledi. “Şuurlu öğretmenler derneği olarak milli eğitim sistemimizin köklü medeniyet değerleri ekseninde milli ve manevi değerler istikametinde yol alması için eğitimcilerimizle birlikte yaptığımız yerel eğitim şurası, uluslar arası eğitim konferansları ve peygamber efendimizin eğitim metodu, islam birliği konferansı gibi çeşitli programlarımızın yanına bir yenisi daha ekleyerek kişisel gelişim pencereli kitap okuma yarışmasını icra etmiş bulunuyoruz.”

Salih bir toplum ancak istikbalimizin teminatı olan salih gençler yetiştirmekle mümkün olacağını söyleyen dernek başkanı Gülmüş, batı taklitçiliğini keskin ifadelerle eleştirerek konuşmasına şöyle devam etti. “Gençlerimizi ifsat eden her türlü ahlaksızlığın tavan yaptığı bir ortamda biz hala kökü lale devri’ne ve pratiği ise tanzimat dönemine dayanan üzülerek ifade ediyoruz ki günümüzde de avrupa birliği ekseninde ilerleyen batılılaşma macerasına son vermenin vakti çoktan geçmiştir. Hemcinslerin evliliğinin marjinal olmaktan çıkıp tüm batı toplumlarını kuşattığı bir ortamda hala çağdaş değer teranelerini çığırarak bu milleti nereye sürüklediğimizi artık anlamak ve özümüze dönmek zorundayız.”

O halde ne yapmalıyız? diye soran Gülmüş, körü körüne yapılan batı hayranlığı yerine yeniden milli şuur ve milli değerlere dönülmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi. “Necip Fazıl üstadımız gibi kollarımızı bir makas gibi açarak ‘Durun kalabalıklar bu cadde çıkmaz sokak’ diyor ve şuurlu öğretmenler olarak söz veriyoruz. Bu kirliliğin farkına varıp hakikate kulaklarımızı vererek bu caddenin çıkmaz sokak olduğunu fark etmenin ve de bu farkındalığı yaşatmanın şuurunda olduğumuzu; Sultan Fatih’in, Ulu Hakan Abdülhamit Hanın görüşünün çağa yansıması olan milli görüş anlayışıyla ömrümüzün sonuna kadar mücahede edeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz!..”

Gülmüş, yapmış oldukları etkinlikte kendilerine destek olan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek konuşmasına son verdi. “Bu çalışmamızda desteklerini esirgemeyen İl milli eğitim müdürümüze böyle bir yarışmayı yapmamıza yardımcı olduğu için hasseten teşekkür ediyoruz. Okul müdürlerimizi, öğretmenlerimizi, velilerimizi ve tabiki bu yarışmaya canla başla katılan talebelerimizi tebrik ederken elbette bu hayırlı çalışmanın ortaya çıkmasında mali destek sağlayan sponsor firmalara da teşekkür ediyoruz.”

Goncagül coşturdu

Açılış konuşmasının ardından programın sunuculuğunu yapan Sadettin Otabaş, programın akışı hakkında bilgi verdikten sonra mikrofonu misafir sanatçı Hüseyin Goncagül’e devretti.

Uzun yıllar tv5’de yapmış olduğu başarılı çocuk programları ile tanınan ve şu anda ise TRT Çocuk kanalında çalışmalarına devam eden Hüseyin Goncagül, kendine has üslubu ve renkli diyaloglarla programa ayrı bir zenginlik kattı. Çok sayıda çocuğu sahneye davet ederek çeşitli sorular soran Goncagül, almış olduğu bir birinden ilginç cevaplar neticesinde derneğin hazırlamış olduğu hediye paketlerini bonkörce dağıtması çocukları ziyadesiyle mutlu etti. İstanbul’un fetih yıldönümü vesilesiyle fetih marşını çocuklarla birlikte söyleyen Goncagül, finalde ise söz ve bestesi kendisine ait olan ‘Allah yolu yektir yek lailaheillallah’ ezgisini salondakilerin de katılımıyla bir kez daha coşkuyla seslendirdi.

Program sonunda kitap okuma etkinliğine merkez ve ilçelerde bulunan toplam 20 okuldan 2 bin öğrenci katılırken her okuldan dereceye giren ilk 10 öğrenciye (Toplamda 200 öğrenci) çok sayıda ödül verildi. Hediye takdimini gerçekleştirmeye çalışan protokol üyeleri ve dernek yönetimi çok sayıda hediye paketi vermekten yorgun düştükleri görüldü.

Her okulun 1.lerine tablet, 2.lerine 2+1 ses sistemi, 3.lere mp3, 4 ve 5. lere çeşitli mağazalardan hediye çeki ve her okuldan dereceye giren ilk 10 öğrencinin 5’ine eğitimci Sefa Gürbüz yönetiminde bedava hızlı okuma kurs kaydı hediye edildi.

Hediye takdiminde kısa bir izdiham yaşansa da organize heyetinin tecrübesiyle karışıklık kısa sürede giderildi.

Program sonunda öğrenciler Goncagül ve dernek yönetimiyle birlikte topluca hatıra fotoğrafı çektirilidi

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...