Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencileri, üniversitenin gelecekteki kampüs yapılanmasına katkı sunacak projeler geliştirdi. Bitirme projesi kapsamında hazırladıkları “üniversite master planı” önerilerini Senato Salonu’nda düzenlenen toplantıyla üniversite yönetimine sundular.
Öğrenciler, kampüsün gelecekteki gelişimine yönelik mekânsal çözümler, sürdürülebilirlik, sosyal yaşam alanları ve ulaşım gibi başlıkları ele alan projelerini sundu.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Şengönül, sunumların ardından tüm öğrencilere ve danışman akademisyenlere teşekkür ederek,
“Hazırlanan bu projeler, üniversitemizin gelecekteki kampüs gelişim planlamasında değerli birer veri kaynağı olacak”
ifadelerini kullandı.
Rektör Şengönül ayrıca, üniversitenin öğrenci fikirlerine önem verdiğini vurgulayarak, bu tür çalışmaların hem eğitim kalitesini hem de öğrenci motivasyonunu artırdığını belirtti.
Toplantıya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Cem İnan, Rektör Danışmanı Fuat Çamlıbel, Mimarlık, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Tuztaşı, akademisyenler, Üniversite Vakıf Yönetim Kurulu üyeleri ile Yapı ve Teknik Daire Başkanlığı temsilcileri katıldı.
