reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Eğitim Lise öğrencilerinden büyük başarı

Lise öğrencilerinden büyük başarı

Amasya’da lise öğrencisi Almina Pamuksuz ve Elif Özata, düzenlenen öğrenci araştırma projeleri yarışmasında değerler eğitimi alanındaki "Sabrın Nakşı Tezhip" adlı projeyle Türkiye birincisi oldu.

KAYNAK: İHA

Bir süredir Türk süsleme sanatı olan tezhip konusunda incelemede bulunan öğrenciler, kurslara katılıp becerilerini geliştirdi. Ardından bu alandaki bilgilerini kaleme alıp oluşturdukları dergiyi arkadaşlarıyla paylaştı.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri Semra Yılmaz’ın danışmanlığındaki projeleri ise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında 2 bin 523 katılımcı arasında Türkiye birinciliği elde eden 11. sınıf öğrencileri Almina ve Elif, üniversite eğitimlerini tıp alanında yapmayı hedefliyor.

Amasya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, kendilerini gurur yaşatan öğrencilerini kutlayarak ödül verdi.

Mehmet Türkmen, derslerdeki başarılarının yanı sıra geleneksel sanatlara ilgi duyan öğrencilerinin arkadaşlarına da örnek olduğunu söyledi. Türkmen, okul müdürü Ahmet Eren ve öğretmen Semra Yılmaz’ı da kutladı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...