İRŞAD Derneği Kangal temsilciliğinin hazırlamış olduğu program önceki gün yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kangal Aşık Ruhsati Kültür merkezinde düzenlenen programda derneğin bünyesinde bulunan sıbyan mektebine devam eden 4-5 yaş gurubuna ait miniklerin etkinliği ailelri ve diğer katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.
Programda kısa bir konuşma yapan dernek temsilcisi İsmail Kılıç, sıbyan mektebi uygulamasının osmanlı zamanında önemli bir eğitim kurumu olduğunu bu uygulamanın son zamanlarda avrupa ülkelerinde de yaygınlaştığına dikkat çekti. Bu yıl faaliyete geçen sıbyan mektebinde şimdilik 20 öğrenciye iki belletmenle eğitim veriliğini kaydeden Kılıç, talep görmesi durumunda kadro ve sağlanan imkanları arttıracaklarını ifade etti. Programa gösterilen yoğun ilgi için katılımcılara teşekkür eden Kılıç, marifet-iltifat dengesini hatılatarak bundan sonra çok daha güzel programlarla ilçe halkının karşısına çıkacaklarını söyledi.
Daha sonra sahneye çıkan öğrenciler hazırlamış oldukları birbirinden güzel etkinlikleri başarıyla sergilediler. Namaz surelerini, yemek dualarını ve istiklal marşının on kıtasını çok başarılı bir şekilde okuyan minik öğrenciler salonda bulunanlardan büyük beğeni ve alkış aldı. Öğrenciler ayrıca Çanakkale konulu bir piyesi ve semazen gösterilerini başarıyla sergilerken salonda bulunan davetliler programa gösterdikleri takdir ve beğenilerini sık sık alkışlayarak ifade ettiler.
Program sonunda başta öğrenci velileri olmak üzere tüm katılımcılar programı organize eden dernek temsilcileri İsmail Kılıç, Adem Özkan, ve belletmen olarak görev yapan eşlerine tebrik ve teşekkürlerini ilettiler.