SHafızlık yarışmasında Kangal´ı temsil eden olmazken ezan okuma yarışmasında Kangal İmama Hatip Lisesini 12. sınıf öğrencisi Ceyhun Kaptan temsil etti.
Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi´nde düzenlenen yarışmaya Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Şube Müdürü Fehmi Tutkun, okul müdürleri, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan program Kur´an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Programda kısa bir selamlama konuşması yapan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, imam hatip lisesi öğrencilerine önemli mesajlar verdi. Altınsoy: Akif´in
?Ya açar bakarız Nazm-ı Celil´in yaprağına,
Yü üfler geçeriz bir ölünün toprağına
İnmemiştir hele Kuran, bunu hakkıyla bilin;
Ne mezarlıkta okunmak, ne de fal bakmak için?
Dizelerini hatırlatarak Kuran-ı Kerim´in okunması kadar yaşanmasının da gereğine dikkat çekti.
Selamlama konuşmalarının ardından Hafızlık Yarışması´na geçildi. Yarışmada, Abdussamet Samet Bal İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Taha CERAN birinci olurken, Sivas Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdulmuttalip Özkaya ise ikinci oldu.
Hafızlık Yarışmanın ardından Sivas Anadolu İmam Hatip Lisesi ilahi korosu tarafından ilahi dinletisi gerçekleştirildi. Daha sonra ise güzel ezan okuma yarışması gerçekleştirildi. 11 öğrencinin katıldığı yarışmada Sivas Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emrullah ERMAVUŞ birinci, Suşehri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Alparslan KAVALCI ikinci, Şarkışla Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Halil İbrahim YILDIRIM ise üçüncü oldu. Kangal´ın da içinde olduğu diğer okullardan katılan öğrencilerin tamamı ise sıralamaya tabi tutulmadan 4. cü kabul edildi. Yarışmanın ardından dereceye giren öğrenciler için çeşitli ödüller verildi.
Kangal´dan katılan imam hatip öğrencisi Ceyhun Kaplan, biraz rahatsız olduğu için yarışmada arzu ettiği performansı gösteremediğini belirterek herşeye rağmen böyle güzel bir etkinliğe katılmış olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Kangal´ın Mezgirt (Sutaşı) köyünden olan ve METEM´in yurdunda kalarak imam hatibe devam eden Kaplan, okulu bitirdikten sonra imam olmayı düşünüyor.