Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 2025-2026 eğitim-öğretim yılına yeni başlayan öğrencilerini, “2. Geleneksel Oryantasyon Haftası” etkinlikleriyle karşıladı. 3 gün süren program, öğrencilerin hem akademik ortama hem de sosyal yaşama uyum sağlamalarını hedefledi.
Programın ilk günü, fakülte kliniklerinin gezilmesiyle başladı. Yeni öğrenciler, klinik uygulama alanlarını yerinde inceleyerek fakülteye dair ilk izlenimlerini edindi. Ardından düzenlenen Sivas ve üniversite tanıtım gezisi, öğrencilerin yaşadıkları çevreye daha hızlı uyum sağlamalarını destekledi. Gün, 100. Yıl Kültür Merkezi’ndeki sinema etkinliğiyle sona erdi.
İkinci gün, Diş Hekimliği Fakültesi Yerleşkesi'nde açık hava etkinlikleriyle devam etti. Halat çekme, badminton turnuvası, minyatür kale futbolu gibi eğlenceli spor aktiviteleri sayesinde öğrenciler hem eğlendi hem de arkadaşlık ilişkilerini güçlendirme fırsatı buldu. Gün, dilek balonlarının gökyüzüne bırakılmasıyla renkli bir şekilde tamamlandı.
Son gün, 100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Söz Öğrencide” başlıklı söyleşi programına ayrıldı. Bu etkinlikte öğrenciler duygu ve düşüncelerini paylaşarak birbirlerini daha yakından tanıdı.
Fakülte yönetimi, bu tür etkinliklerle öğrencilerin motivasyonunu artırmayı ve üniversite yaşamına daha güçlü bir başlangıç yapmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.




