reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Eğitim Eğitimcilere Saldırı: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları Kurucusu Ağır Yaptırım Talep Ediyor

Eğitimcilere Saldırı: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları Kurucusu Ağır Yaptırım Talep Ediyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları kurucusu Onur Feridun Bozyiğit, eğitimcilere yönelik şiddet olaylarının tekrarlanmaması için ağır yaptırımların uygulanması gerektiğini söyledi.

KAYNAK: İHA

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları kurucusu Onur Feridun Bozyiğit eğitimcilerin bir daha şiddet olaylarına maruz kalmaması için ağır yaptırımların uygulanması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da bir özel okulda öğretmenleri ile sorun yaşadığı gerekçesiyle okuldan atılan Y.K., aradan geçen 5 ay sonra atıldığı liseye gelerek okul müdürü İbrahim Oktugan’ı odasına silahla vurup öldürmüştü. Ağır yaralı olarak Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’ne kaldırılan okul müdürü İbrahim Oktugan, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Olayın ardından eğitim camiası duruma tepki gösterdi.

“Okullarımızda yaşanan şiddet olaylarının tekrar etmemesini umuyoruz”

Eğitimcileri şiddetin hedefi haline getiren uygulamaların son bulmasını temenni eden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları kurucusu Bozyiğit,

“Geçtiğimiz günlerde okul müdürü eğitim emekçisi arkadaşımız İbrahim öğretmenimiz görevi başında silahlı bir saldırı sonucunda katledildi. Öncelikle İbrahim öğretmenimize Allah’tan rahmet acılı ailesine, yakınlarına ve eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun maalesef içimiz kan ağlıyor. Bugün bu trajedinin en vahşi olanı bir eğitim emekçisi arkadaşımızın yaşamından ve aramızdan koparıp aldı. İbrahim öğretmenimiz öğretmenlik yaşamı boyunca toplumla cehaletle savaşmaktan, çocuklara kardeşlik ruhu kazandırmaktan ve kendisine emanet edilen öğrencilere en özverili, disiplinli ve en saygın biçimde bilgi ve birikimlerini aktararak onları geleceğe hazırlamak gayreti içinde olmaktan farklı bir çaba göstermedi. Okullarımızda yaşanan şiddet olaylarının tekrar etmemesi, eğitimcileri şiddetin hedefi haline getiren uygulamaların son bulması somut ve kalıcı çözümlerin üretilmesi için tüm yetkililerin acilen harekete geçmelerini bekliyoruz. Eğitimcilerin bir daha şiddet olaylarına maruz kalmaması için ağır yaptırımların uygulanmasını bekliyoruz”

dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...