reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Eğitim Eğitim Gücü-Sen: "Sınav yetkilisinin ‘gidin’ dediği e-MTKS soruşturmasının takipçisi olacağız"

Eğitim Gücü-Sen: "Sınav yetkilisinin ‘gidin’ dediği e-MTKS soruşturmasının takipçisi olacağız"

Eğitim Gücü Sendikası (Eğitim Gücü-Sen) Denizli İl Başkan Yardımcısı Gülay Çetkin, bir e-MTSK sınav yetkilisinin yanlış yönlenmesi nedeniyle çok sayıda öğretmen hakkında ‘görevi ihmal’ suçundan soruşturma açıldığını belirterek, olayın takipçisi olduklarını söyledi.

Mayıs ayında yapılan Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu (MTSK) e-sınavında bir sınav yetkilisi, görev alan çok sayıda öğretmeni yanlış yönlendirdiği gerekçesiyle ‘görevi ihmal’ suçundan soruşturma geçirmişti. Konuyla ilgili Eğitim Gücü Sendikası Denizli İl Başkan Yardımcısı Gülay Çetkin açıklamalarda bulundu. Konuyu bir öğretmenden öğrendikten hemen sonra ilgili makamlarla görüştüklerini belirten Çektin, “Sınav görevi alan öğretmenlerimiz, yapması gereken işlemleri sınav yetkilisinin yönlendirdiği bilgisayarlarda gerekli süre içinde yapamamış, ardından yine sınav yetkilisinin ‘gidebilirsiniz’ demesiyle de sınav yerlerinden ayrılmışlardır. Ancak burada önemli bir noktayı belirtmek isterim ki; yetkili öğretmenlere ‘gidin’ diyemez, suçtur” ifadelerini kullandı.

Sınav yetkilisinin yönlendirmesiyle sınav yerinden ayrılan öğretmenlerin ‘görevi ihmal’ suçundan haklarında soruşturma açıldığını ifade eden Çetkin, “Olayı bir öğretmen arkadaşımızdan öğrendikten sonra hemen ilgili makamlarla görüştük. Bu öğretmenin mağduriyetinden başka bir şey değildir. Yıllardır bu görevi alıp layıkıyla yerine getiren öğretmenlerimiz, sınav yetkilisinin yanlış yönlendirmesiyle hem gerekli iş ve işlemleri yapamamış, dolayısıyla sınav görevini yerine getirmemiş sayılıp ücret de alamamıştır. Bu yetmiyormuş gibi bir de böyle bir yetkisi olmadığı halde öğretmenlere ’gidin’ diyerek hem kendi suç işlemiş, öğretmenlerin soruşturma geçirmesine sebep olmuştur” açıklamasında bulundu.

“Öğretmenlerimize soruşturma açtınız, peki sınav yetkilisine herhangi bir işlem yapıldı mı?”

Olayda sınav yetkilisinin öğretmenlere göre iki kat suçlu olduğunu söyleyen Çektin, “Öğretmenlerimize soruşturma açtınız, tamam bunu kabul edelim. Peki sınav yetkilisine herhangi bir işlem yapıldı mı? Elimizde kayıt numarası olan bir dilekçe ile öğretmenimiz durumu ve mağduriyetini ilgili makama iletti. Ancak aylardır bir cevap gelmedi. İfadeye çağırılan öğretmenlerimiz, muhakkiklere verdiği beyanlarında bu yanlış yönlendirmeyi ifade ettiler. Merakla bekliyoruz, bu suç için de soruşturma açılacak mıdır?” diye konuştu.

Yanlış görevlendirmelerin yanlış yönlendirilmesinden daha doğal bir şey yok”

Kurumlarda görevlendirilen yetkililerin, amirlerin liyakatine dikkat çeken Çetkin, “Şimdi öğretmenlerimize ‘bir yıl süreyle sınav görevi verilmemesi’ cezası gelecek. Ama bunu hak eden öğretmenlerimiz mi yoksa onların hakkını yiyecek olan sınav yetkilisi mi? Sınav yetkilisinin sebep olduğu öğretmenlerimizin mali mağduriyetine bir açıklaması olacak mı acaba? Eğitim Gücü Sendikası Denizli İl Temsilciliği olarak olayın takipçisi olacağız. Bu konuda yüzlerce öğretmenin mağdur olduğu bilgileri geliyor. Burada asıl ‘görevi ihmal’ suçu kimin? Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuya hassasiyetle eğilerek, öğretmenlerimizin bu mağduriyetine son vermesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...