reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Eğitim Davul, zurna ve halayla dersbaşı yaptılar

Davul, zurna ve halayla dersbaşı yaptılar

Sivas’ta 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı açılışı davul, zurna ve halay eşliğinde yapıldı. Yöresel kıyafet giyen öğrencilerin halay performansı izleyenlerden takdir topladı.

KAYNAK: İHA

Sivas’ta İlköğretim Haftası kutlama etkinliği düzenlendi. Aşık Veysel İlk ve Ortaokulunda düzenlenen programa Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve kurum müdürleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti.

“Okullarımızı teknoloji ile donattık”

Programda konuşan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin,

“Yeni eğitim ve öğretim yılı eğitim camiamıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı ve uğurlu olsun. Yeni eğitim ve öğretim yılının açılışını Aşık Veysel İlk ve Ortaokulu’ndan gerçekleştiriyoruz. Bugün çocuklarımızı geleceğe ne kadar iyi hazırlarsak Türkiye Yüzyılı’nın çok daha güçlü inşa edileceğine hepimiz şahit olacağız. Çocuklarımıza daha iyi eğitim verebilmek için başta fiziki şartları iyileştirmek olmak üzere okullarımızı teknoloji ile donattık”

dedi.

“Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza başarılar diliyorum”

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ise konuşmasında,

“Uzun bir yaz tatili bitti, okullarımız tekrar açıldı. Bugün anne ve babalar için, öğretmen ve öğrenciler için sevinçli ve aynı zamanda heyecanlı bir gün. Bizler de sizlerin sevincini paylaşmak için bugün buradayız. Yeni eğitim ve öğretim yılının tüm Milli Eğitim camiasına hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kazasız, belasız, başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum”

ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından öğrenciler çeşitli gösteriler sundu. Aşık Veysel Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan Sivas Halayı gösterisi katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Yöresel kıyafetler giyen öğrenciler davul ve zurna eşliğinde halaylar çekti. Vali Yılmaz Şimşek ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin halay çeken çocukları tebrik ederek yakından ilgilendi.

İlköğretim Haftası kutlama etkinliği ders zilinin çalmasının ardından sona erdi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...