reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Eğitim Bu yüksekokul öğrencilerine iş garantisi sunuyor

Bu yüksekokul öğrencilerine iş garantisi sunuyor

Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Meslek Yüksekokulu (MYO) Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, bütün üniversitelerde bir ilk olan camdan ve topraksız serada eğitim vererek öğrencilerine iş garantisi sunuyor.

Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Meslek Yüksekokulu (MYO) Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım Programı Öğr. Gör. Volkan Yörük bölümlerinin iş garantisine ve yapmakta oldukları susuz tarım serasına dair açıklamalarda bulundu.

Bölümlerine ait Ar-Ge çalışmalarını yaptıkları serada açıklamalarda bulunan Yörük, “Öğrencilere uygulama yaptırma konusunda deneyim kazandırmak amacıyla burada yaptığımız birkaç tane çalışma var. Bu gördüğünüz serada yeni çeşitleri ve Sivas’ta olabilecek çeşitleri bizzat uygulama yaptırarak öğretmeye çalışıyoruz.” dedi.

Sözlerine devam eden Yörük, “Yeni bir kazanımımız var. Öğrenciyi eğitmek amacıyla topraksız tarım seralarında 380 m² camdan ve topraksız bir sera yapıyoruz. Bu bütün üniversitelerde bir ilk olacak. Şimdiye kadar hiçbir üniversitede yok.

Serada uygulama yapıp eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimizi yeni açılan ve mevcuttaki seralara eleman olarak vereceğiz. Öğrencilerimiz, buradan hareketle bölümümüzü tercih ettiklerinde işlerinin hazır olduğunu bileceklerdir.

Dolayısıyla şu anda iş garantili bir bölümde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tarım, geçmişte olduğu gibi geleceğin de en önemli sektörlerinden biri olacak.” şeklinde konuşarak sözlerine son verdi.

Yörük, sözlerine geçen yıl elde edilen gelirle 50 öğrenciye burs verildiğini, bu yıl ise bu sayıyı iki katına çıkararak 100 öğrenciye burs vermeyi hedeflediklerini ekledi. /Nursel Yarar

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...