Yasa Dışı Avcılığa Yönelik Denetim
Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde yasa dışı avcılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde, avlanmada kullanılması yasak olan ses cihazları ele geçirildi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Zonguldak Şube Müdürlüğü Karadeniz Ereğli Şefliği ekipleri, doğal yaşamın korunması ve kaçak avcılığın önüne geçilmesi amacıyla bölgede denetim gerçekleştirdi.
Ekiplerin saha çalışmaları sırasında avcılık faaliyetlerinde kullanıldığı belirlenen çeşitli ses cihazları tespit edildi.
Yapılan kontroller sonucunda 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında avlanmada kullanılması yasak olan toplam 9 ses cihazına ekipler tarafından el konuldu.
9 Ses Cihazına El Konuldu
Yasa dışı avcılıkta kullanılan ses cihazları, hayvanların seslerini taklit ederek av hayvanlarını belirli bölgelere çekmek amacıyla kullanılabiliyor. Mevzuat kapsamında bu tür elektronik cihazların avlanmada kullanılmasına izin verilmiyor.
Denetimler sırasında tespit edilen 9 cihaz ekipler tarafından muhafaza altına alındı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerinin yaban hayatının korunması, kaçak avcılığın engellenmesi ve av faaliyetlerinin mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla saha kontrollerini sürdürmesi bekleniyor.