Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
16°
sivas360 Asayiş Van'da Balıkçılara Sıkı Denetim: 700 Bin Yavru Sazan Bırakıldı

Van'da Balıkçılara Sıkı Denetim: 700 Bin Yavru Sazan Bırakıldı

Van'da son bir ayda 35 balıkçı teknesi denetlendi, 8 su kaynağına 700 bin yavru sazan bırakılarak balık popülasyonu desteklendi.

Van'da son bir ayda 35 balıkçı teknesi denetlendi, 8 su kaynağına 700 bin yavru sazan bırakılarak balık popülasyonu desteklendi.

KAYNAK: İHA
Van'da Balıkçılara Sıkı Denetim: 700 Bin Yavru Sazan Bırakıldı

Van'da Balıkçılık Faaliyetlerine Sıkı Denetim: 700 Bin Yavru Sazan Bırakıldı

Van'da su ürünleri kaynaklarının korunması ve balıkçılık faaliyetlerinin mevzuata uygun yürütülmesi amacıyla denetimler sürüyor. Son bir ayda balıkçı teknelerinden yetiştiricilik tesislerine kadar çok sayıda noktada kontrol gerçekleştirilirken, 8 farklı su kaynağına toplam 700 bin yavru sazan bırakıldı.

Balıkçı Tekneleri ve Avlanma Alanları Kontrol Edildi

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 35 balıkçı teknesi, 23 amatör balıkçı, 13 farklı su kaynağı ve 4 karaya çıkış yeri denetlendi.

Van Gölü, Erçek Gölü, baraj gölleri, göletler, çaylar ve derelerde yapılan kontrollerde inci kefali, sazan, siraz ve diğer balık türlerine yönelik avcılık faaliyetleri incelendi. Avlanma dönemleri, ağ göz açıklıkları, kullanılan av araçları ve yasal avlanma limitleri kontrol edildi.

Kurallara aykırı faaliyetlerde bulunanlar hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında idari yaptırımlar uygulandı. Mevzuata aykırı durumlarda su ürünleri ve av araçlarına yönelik el koyma işlemleri de gerçekleştirildi.

Satış Noktaları ve Üretim Tesislerinde Denetim

Denetimler kapsamında yaklaşık 22 perakende satış noktası, 17 alabalık yetiştiricilik tesisi ve 8 yavru alabalık kuluçkahanesi de kontrol edildi. Satış noktalarında ürünlerin asgari satış boyları, satış koşulları ve gerekli kayıtlar incelenirken, üretim tesislerinde yetiştiricilik şartları ve işletme kayıtları değerlendirildi.

Ekipler, denetimlerin yanı sıra balıkçılara ve üreticilere su ürünleri mevzuatı, yasak dönemler ve sürdürülebilir üretim konusunda bilgilendirmede bulundu.

8 Su Kaynağına 700 Bin Yavru Sazan

Tarım ve Orman Bakanlığının Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Van'daki 8 farklı su kaynağına 700 bin yavru sazan bırakıldı. Çalışmayla balık popülasyonlarının desteklenmesi ve iç su kaynaklarının verimliliğinin artırılması hedefleniyor.

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün denetim, yetiştiricilik ve balıklandırma çalışmalarını sürdüreceği bildirildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız