reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Asayiş Umut yolculuğu kabusa döndü: Manş Denizi’nde 4 can kaybı

Umut yolculuğu kabusa döndü: Manş Denizi’nde 4 can kaybı

Manş Denizi’nde “taksi bot” yöntemi bir kez daha faciayla sonuçlandı; denize girerek bota ulaşmaya çalışan göçmenlerden 4’ü yaşamını yitirdi.

KAYNAK: İHA

İngiltere Hayali Manş’ta Son Buldu

Fransa'dan İngiltere'ye geçmek üzere bota binmeye çalışan 4 göçmen Manş Denizi’nde akıntıya kapılarak hayatını kaybetti. Fransa'yı İngiltere'ye birbirine bağlayan Manş Denizi’nde bir kez daha göçmen faciası yaşandı. Fransa'nın Pas-de-Calais ilindeki Saint-Etienne-au-Mont açıklarında yerel saatle yaklaşık 07.30'da kendilerini suda bekleyen bota binmeye çalışan göçmenler akıntıya kapıldı. Bölgeye arama-kurtarma ekipleri sevk edildi. Pas-de-Calais Valisi François-Xavier Lauch, faciada 2'si erkek, 2'si kadın olmak üzere 4 kişinin akıntıya hayatını kaybettiğini, 38 kişinin ise kurtarıldığını ifade etti. Boulogne savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Polisten kaçmak için "taksi bot" yöntemi

İnsan kaçakçıları, polise yakalanmamak için "taksi bot" yöntemi geliştirerek göçmenleri kıyıdan almak yerine daha önceden belirlenen noktalarda denizden alıyor. Göçmenler denize giriyor, yetişkinler çocukları kollarında veya omuzlarında taşıyor, ardından kıyıdan açıkta bekleyen şişme botlara tırmanıyor. Bot açıldıktan sonra rota üzerine daha fazla göçmen de alınıyor ve Manş Denizi'ni aşıp İngiltere'ye geçmek üzere yolculuk başlıyor. Göçmenler, gelgitlere, hava şartlarına ve polis devriyelerine bağlı olarak kıyıdan oldukça uzakta bekleyen botlara ulaşmak için gövdelerine kadar suya girmek zorunda kalıyor. Bu durum da dengelerini kaybetmelerine ve akıntıya kapılmalarına yol açıyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...