Sivas Valiliği’nden Gürün’deki Taraftar Otobüsü Kazasına İlişkin Açıklama
Valilikten yapılan bilgilendirmeye göre kaza, 17 Mayıs 2026 günü saat 03.20 sularında Gürün ilçesi Güneş Köyü mevkiinde, D300-20 kara yolu üzerinde gerçekleşti.
Ankara’dan Malatya yönüne seyir halinde olan ve içerisinde Malatya Yeşilyurt Spor taraftarlarının bulunduğu otobüsün, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu yolun sağ şeridine devrildiği ifade edildi.
Kaza sonrası bölgeye sağlık, jandarma, emniyet, itfaiye ve AFAD ekiplerinin sevk edildiği, ekiplerin kısa sürede olay yerine ulaşarak kurtarma, müdahale ve güvenlik çalışmalarına başladığı bildirildi.
İlk belirlemelere göre kazada 3 kişinin ağır yaralandığı, 22 kişinin ise hayati tehlikesi bulunmayan şekilde yaralandığı açıklandı. Yaralıların çevredeki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındığı öğrenildi.
Valilik açıklamasında ayrıca olayla ilgili adli tahkikatın başlatıldığı ve incelemelerin sürdüğü belirtildi. Açıklamanın sonunda ise yaralılara acil şifalar dilenerek Malatya Yeşilyurt Spor Kulübü camiasına geçmiş olsun dilekleri iletildi.
