Samsun'da Seyir Halindeki Otomobil Yandı: 4 Kişi Kurtuldu
Samsun'un Kavak ilçesinde seyir halindeki bir otomobil aniden alev alarak kullanılamaz hale geldi. Samsun-Ankara kara yolunda meydana gelen olayda, araçta bulunan 2'si çocuk 4 kişi yangından yara almadan kurtuldu. Kısa sürede büyüyen alevlerin tamamen sardığı otomobilden geriye yalnızca demir yığını kaldı.
Samsun-Ankara Yolunda Otomobilden Dumanlar Yükseldi
Olay, Samsun'un Kavak ilçesi Samsun-Ankara kara yolu üzerindeki Kazancı mevkisinde meydana geldi.
Edinilen bilgilere göre, Yozgat'tan Samsun'a misafirliğe giden Serhat Kılıç yönetimindeki 06 DHY 860 plakalı otomobilden seyir sırasında dumanlar yükselmeye başladı.
Araçtan çıkan dumanı fark eden sürücü Kılıç, otomobili vakit kaybetmeden yol kenarına çekti.
Sürücü, otomobilde bulunan iki çocuk ve diğer yolcuyla birlikte araçtan çıkarak güvenli bölgeye uzaklaştı.
Araçtakilerin dışarı çıkmasının hemen ardından otomobilden yükselen alevler kısa sürede büyüdü.
Yangının hızla yayılması üzerine otomobil tamamen alevlere teslim oldu.

2'si Çocuk 4 Kişi Kurtuldu, Otomobil Demir Yığınına Döndü
Otomobilde çıkan yangına, itfaiye ekipleri olay yerine ulaşmadan önce yangın söndürme tüpüyle müdahale edildi.
Ancak kısa sürede büyüyen yangın nedeniyle araçtaki alevler kontrol altına alınamadı.
İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, tamamen yanan otomobilde soğutma çalışması gerçekleştirdi.
Yangın sonucunda otomobil kullanılamaz hale gelirken araçtan geriye yalnızca metal aksamları kaldı.
Olayda en sevindirici gelişme ise otomobilde bulunan iki çocuk ve iki yetişkinin herhangi bir yaralanma yaşamadan kurtulması oldu.
Sürücünün dumanı fark ederek aracı yol kenarına çekmesi ve yolcuların zamanında dışarı çıkması, olası bir faciayı önledi.
Yangının çıkış nedenine ilişkin henüz kesinleşmiş bir bilgi paylaşılmazken olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı öğrenildi.