reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Asayiş Maskeli Sahte Polis, Terörle Korkuttu! Gerçek Polisler Enseledi!

Maskeli Sahte Polis, Terörle Korkuttu! Gerçek Polisler Enseledi!

Bursa’da "kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti" yalanıyla emekli şahısların evlerine giderek altın ve ziynet eşyalarını alan sahte polis gerçek polislerin amansız takibi sonrası İstanbul’da yakalandı. 100’e yakın güvenlik kamera görüntüsünü inceleyerek bere ve maske takan şüpheliyi belirleyen ekipler sahte polisi İstanbul’da yakaladı.

KAYNAK: İHA

Edinilen bilgiye göre, 3 gün önce Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesinde ikamet eden 72 yaşındaki emekli M.K. isimli kişiyi arayarak kendilerini polis olarak tanıtan şüpheli şahıslar, M.K.’yı suç örgütlerince kimlik bilgilerinin çalındığı ve kullanılmaya çalışıldığı yalanıyla korkuttu. Dolandırıcılar ; evine gönderdikleri sahte polise evdeki altın ve paraları vermelerini söyledi. Evin önüne gelen siyah maskeli şüpheli şahsın başta eve girmesine izin vermeyen M.K. telefondaki kişilerin "sen savcıya, polise güvenmiyor musun?" diye azarlaması üzerine maskeli şüpheliyi içeriye aldı. Daha sonra maskeli şahsa ikametinde bulunan 35 bin TL değerindeki 1 çift altın küpe ve 4 adet çeyrek altından oluşan ziynet eşyalarının bulunduğu poşeti elden veren M.K. dolandırıldığını anlayınca gerçek polisleri arayarak yardım istedi.

Aynı gün yine Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesinde ikamet eden 52 yaşındaki emekli L.S. kişiyi arayan dolandırıcılar aynı yöntemle L.S.’yi de dolandırmak istedi. L.S.’nin de evine giren maskeli sahte polis, 700 bin TL değerindeki 29 adet Cumhuriyet altını ve 26 gram altını incelemeye götürme bahanesiyle aldı. Şüpheli şahsın kendisine evde beklemesini söylemesinden şüphelenen L.S. altınları son anda sahte polisin elinden alıp bağırmaya başlayınca şüpheli şahıs altınları alamadan kaçmak zorunda kaldı.

Her iki emekli şahsın müracaatı üzerine olay ile ilgili tahkikat başlatan Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği iki olayında meydana geldiği ikametlerin güzergahındaki 100 e yakın güvenlik kamerasını incelemeye aldı. Maske ve bere ile kaçan şüpheliyi takibe alan polisler soruşturmayı genişletti.

Yapılan teknik çalışmalar neticesinde Nitelikli Dolandırıcılık olaylarının şüphelisinin İ.B. (19) olduğu belirlendi. Fiziki takipten kurtulmak, yakalanmamak ve deşifre olmamak için maske ve bere kullanıp, uzun süre yürüyüp akabinde bir çok araç değiştirerek İstanbul’a kaçan İ.B., Bursa polisinin amansız takibi sonrası İstanbul’da saklandığı evde yakalandı. Bursa’ya getirilen şüpheli İ.B. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

/İHA/ 

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...