reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Asayiş Malatya Trend Garden Davası Kararı: Depremde Yıkılan Binanın Sanıklarına Hapis Cezası

Malatya Trend Garden Davası Kararı: Depremde Yıkılan Binanın Sanıklarına Hapis Cezası

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuksuz yargılanan 4 sanık, 12 yıl 6 ay ile 17 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

KAYNAK: İHA

Malatya’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan Trend Garden Rezidans davasında 4 sanığa 12 yıl 6 ay ile 17 yıl 6 ay arasında hapis cezası verildi. Hayatını kaybedenlerin yakınları verilen cezaları yetersiz bulurken, kararı istinafa taşıyacaklarını açıkladılar.

Malatya’da 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde 31 kişinin hayatını kaybettiği Trend Garden Rezidans’a ilişkin davada karar çıktı. Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanan 4 sanığa 17 yıl 6 ay ile 12 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi. Yeşilyurt ilçesindeki rezidansın çökmesiyle ilgili açılan davanın karar duruşmasında, geniş güvenlik önlemleri alındı. Duruşmaya, hayatını kaybedenlerin yakınları, tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Sanıklara 12 yıl 6 ay ile 17 yıl 6 ay arasında hapis cezası

Mahkeme savcısının mütalaasının ardından söz alan mağdur aileleri, sanıkların olayda asli kusurlu olduğunu belirterek en ağır cezaların verilmesini talep etti. Müşteki avukatlarından Pınar Ersu ise binada izinsiz tadilatlar yapıldığını, bilinçli kasıt olduğunu öne sürdü ve sanıkların üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

Sanıklar ise suçlamaları reddederek tüm işlemlerin ilgili belediye birimlerince onaylandığını savunarak beraat talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, sanıklardan Engin Aslan ve Sefa Gülfırat’a 17 yıl 6 ay, Bahattin Doğan ve Bülent Yeroğlu’na ise 12 yıl 6 ay hapis cezası verilmesine hükmetti.

Mağdur avukatları kararı istinafa taşıyacak

Kararın ardından mağdur avukatları ve depremde yakınlarını kaybeden aileler açıklama yaptı. Avukat Pınar Ersu, verilen cezaların kamu vicdanını tatmin etmediğini belirterek,

"Bu bina 12 bağımsız bölümden 42’ye çıkarılmış. 31 kişi burada hayatını kaybetti. Bilinçli taksirle bu binanın bu hale getirilmesi mümkün değil, bu cezalar çok düşük. Kararı istinafa taşıyacağız"

dedi.

"Sanıklar pişmanlık göstermedi, en düşük ceza verildi"

Depremde kızını kaybeden Sibel Köksalan da verilen cezaların yetersiz olduğunu savunarak,

"Bu bina bize yeni diye satıldı. Ama gördük ki kerpiç ev kadar dayanıksızmış. Sanıklar pişmanlık göstermedi, en düşük ceza verildi"

diye konuştu.

Kardeşini kaybeden Hatice Açıkalın ise verilen cezaların "ödül gibi" olduğunu ifade ederek,

"Bu bir katliam, 31 kişi nefessiz kalarak öldü. Mahkeme sanıkları değil, sanki ölenleri suçladı. En üst mahkemeye kadar mücadele edeceğiz"

dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...