Elazığ’da Makas Atan Sürücü Trafiği Tehlikeye Attı: O Anlar Kamerada
Elazığ’da trafikte makas atarak ilerleyen bir sürücü, hem kendi hem de diğer sürücülerin canını tehlikeye attı. Tehlikeli anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
Olay, Elazığ–Diyarbakır Karayolu Kuyulu köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, hafif ticari araç sürücüsü trafikte art arda şerit değiştirerek (makas atarak) ilerledi.
Trafikte tehlikeli anlar
Sürücünün dikkatsiz ve hızlı manevraları nedeniyle diğer araçlar zor anlar yaşarken, trafik güvenliği ciddi şekilde tehlikeye girdi. Görüntülerde aracın kontrolsüz şekilde şeritler arasında ilerlediği anlar dikkat çekti.
Bir süre bu şekilde ilerleyen sürücü daha sonra gözden kayboldu. O anlar ise aynı yönde ilerleyen başka bir araçtaki vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Soruşturma bekleniyor
Trafik güvenliğini tehlikeye atan bu tür davranışların ciddi yaptırımları bulunurken, olayla ilgili inceleme başlatılması bekleniyor.
Yetkililer, sürücülere hız ve şerit ihlali konusunda daha dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.
Karayolları Trafik Güvenliği kapsamında yapılan denetimlerin özellikle bayram dönemlerinde artırıldığı biliniyor.