reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23
sivas360 Asayiş Giresun'da Temmuz Ayı Bilançosu Açıklandı: 323 Kazada 6 Acı Kayıp!

Giresun'da Temmuz Ayı Bilançosu Açıklandı: 323 Kazada 6 Acı Kayıp!

Giresun'da Temmuz ayında meydana gelen 323 trafik kazasında 6 kişi hayatını kaybetti, 286 kişi yaralandı. İşte detaylar!

Trafik İstatistikleri Yayımlandı: Giresun'da Temmuz Ayında Can Pazarı Yaşandı!

Giresun genelinde Temmuz ayı içerisinde meydana gelen trafik kazalarının korkutan bilançosu açıklandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Daire Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026 yılı Temmuz ayı verilerine göre, il genelinde toplam 323 trafik kazası kayıtlara geçti. Kazaların 165’i ölümlü ve yaralanmalı, 158’i ise maddi hasarlı olarak gerçekleşti. Yollarda adeta can pazarının yaşandığı bu olaylarda 6 kişi yaşamını yitirirken, 286 kişi de yaralanarak hastanelere kaldırıldı.

Açıklanan detaylı istatistiklere göre emniyet sorumluluk bölgesinde 138 ölümlü-yaralanmalı, 141 maddi hasarlı kaza meydana geldi; bu kazalarda 5 kişi hayatını kaybetti, 227 kişi yaralandı. Jandarma sorumluluk bölgesinde ise 27 ölümlü-yaralanmalı ve 17 maddi hasarlı kaza yaşanırken, 1 kişi yaşamını yitirdi, 59 kişi yaralandı. 2026 yılının ilk 7 ayını kapsayan (Ocak-Temmuz) dönemin toplam bilançosunda ise emniyet bölgesinde 19, jandarma bölgesinde 5 olmak üzere toplam 24 vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybetti, 1226 kişi ise yaralandı.

Yetkililer, meydana gelen kazaların temel nedenleri incelendiğinde en büyük payın sürücü kusurlarından kaynaklandığını vurguladı. Trafik kazalarına yol açan en sık hatalar arasında; araç hızını yol, hava ve trafik durumuna göre ayarlamamak, kavşaklarda geçiş önceliğine uymamak, hatalı şerit değiştirme, arkadan çarpma ve manevra kurallarını ihlal etmek ilk sıralarda yer aldı. Uzmanlar, özellikle yaz sezonundaki yoğun trafikte tüm sürücüleri kurallara harfiyen uymaları konusunda bir kez daha uyardı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...